Nežne blazinice s skuto in malinami
Nežne blazinice s skuto in malinami so prav takšne, nežnega okusa z dodatkom malin, ki osvežijo, oboje pa na hrustljavi podlagi iz listnatega testa. Priprava pa zelo enostavna in hitra, v manj kot 20 minutah bodo blazinice s skuto in malinami pečene.
Pripomočki za blazinice s skuto in malinami
- nož za testo
- pekač v velikosti pečice x2
Sestavine za blazinice s skuto in malinami
Za 12 blazinic:
- 275 g svežega listnatega testa
- 200 g pasirane skute
- 1 žlica mletega sladkorja
- 1 zavojček vaniljevega sladkorja
- 125 g svežih malin
- 1 jajce (M)
Priprava blazinic s skuto in malinami
Pečico nastavimo na 180 °C. V manjšo skledo damo pasirano skuto, žlico mletega sladkorja, zavojček vaniljevega sladkorja in jajce. Vse skupaj zmešamo v enotno zmes.
Listnato testo razvijemo in ga z nožkom za testo najprej počez narežemo na 4 približno enako široke dele, nato pa testo prerežemo še trikrat po dolžini, da dobimo 12 kvadratov. Seveda lahko testo narežete na drugo, poljubno velikost.
V vsak posamezni kos testa (kvadrat) sedaj z notranje strani z nožkom za testo zarežemo rob, cca. 5 milimetrov od roba tako, da naredimo okvir. Samega testa pri tem ne prerežemo do dna. Kvadrate testa prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko, med njimi pustimo nekaj prostora. Najbrž boste potrebovali 2 pekača.
Na sredino vsakega kvadrata listnatega testa damo za 1 žlico nadeva iz skute. Porabimo ves nadev. Na vsako blazinico na nadev položimo še 2 ali 3 maline.
Pečemo v na 170 °C že ogreti pečici 11-13 minut, toliko, da se robovi listnatega testa lepo zlato rjavo obarvajo. Ker pečemo z ventilacijo, lahko na enkrat pečemo oba pekača.
Pečene blazinice s skuto pustimo nekaj minut na pekaču, da se ohladijo, nato pa jih že lahko postrežemo.
Uživajte v nežnem okusu blazinic s skuto in malinami!
Če imate radi sladice s kremo in listnatim testom, potem morate vsekakor poskusiti tudi: