Polnozrnato borovničevo pecivo na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Polnozrnato borovničevo pecivo na hitro je zelo enostavno za pripraviti, s polnim okusom biskvita, ki sem ga popestrila z borovnicami. Biskvit je narejen iz polnozrnate moke, olivnim oljem … z zdravju (bolj) prijaznimi sestavinami.

Borovnice so bogate s karotini, ki nam varujejo imunski sistem in telesne celice pred bakterijami, vsebujejo tudi veliko vitamina C, E, B1 in B2, veliko čreslovin, 100 g borovnic  vsebujejo okoli 60 kalorij, pomagajo tudi pri hujšanju in so priporočljive za diabetike.

Zdravo borovničevo pecivo na hitro

Borovničevo pecivo na hitro – pripomočki

 • okrogel pekač premera 20 cm
 • električni mešalnik

Borovničevo pecivo na hitro – sestavine

 • 3 jajca
 • 180 g jogurta z 1,4 m.m.
 • 100 ml ekstra deviškega oljčnega olja
 • 1 vanilin sladkor
 • 50 g sladkorja Sweet zero ali sladkor po želji
 • 1 pecilni prašek
 • 200 g polnozrnate moke
 • 200 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
 •  mleti sladkor Sweet zero za posip ali mleti sladkor po želji

Borovničevo pecivo na hitro

Najprej pregledamo borovnice, jim odstranimo vse vejice, listke … nato jih operemo pod tekočo vodo in damo na cedilo, da se delno osušijo, pred uporabo. Če uporabimo zamrznjene borovnice, jih pravočasno vzamemo iz zamrzovalnika, da se popolnoma odtajajo. Vključimo pečico, da se ogreje na 180 °C in bo primerno ogreta, ko bo pecivo pripravljeno za v pečico. Sedaj pa pripravimo vse sestavine, za biskvit, da bo delo potekalo brez zapletov.

V skledo ubijemo jajca, jim dodamo jogurt, sladkor, vanilin sladkor in olje in vse sestavine dobro  premešamo.

Zdravo borovničevo pecivo na hitroMasi dodamo še moko in pecilni prašek in ju dobro umešamo v testo, da je gladko brez grudic.

Sedaj dodamo polovico borovnic in jih rahlo umešamo v maso, da se lepo porazdelijo. V obložen pekač s peki papirjem, prelijemo vse testo.

Testo v pekaču potresemo z drugo polovico borovnic. Pekač s pecivom postavimo v ogreto navadno pečico na 180 °C in pečemo 50 minut na srednjem  vodilu, kjer smo pripravili  mrežno rešetko.

Polnozrnato borovničevo pecivo na hitro

Pecivo previdno, da se ne opečemo, vzamemo iz pekača in mu odstranimo peki papir, postavimo ga na podstavek za ohlajanje, da se ohladi. Nato ga razrežemo na poljubno velike kose in ponudimo ob kavici, čaju, … ali pa kakor sladico ob zaključku kosila.

Zdravo borovničevo pecivo na hitro

Z malimi malenkostmi si naredimo lep dan sebi in svojim najbližjim. Lučka Glaser

Za popoln obrok pa še povezave do receptov za juhe, enolončnice:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor