Panakota z granatnim jabolkom
Print Friendly, PDF & Email

Panakota z granatnim jabolkom se je pridružila veliki družini različnih in slastnih panakot, ki jih lahko najdete med našimi recepti. Zrna granatnega jabolka, s katerimi prekrijemo osvežilno belo mehkobo smetane, so zapeljiva za oči, prav tako pa odličnega okusa, v katerega se človek zaljubi. Ker so panakote nežne in elegantne sladice, si zaslužijo nekoliko več pozornosti pri dekoriranju in postrežbi. Nekaj nasvetov, kako jih lahko serviramo, lahko najdete tukaj.

Panakota z granatnim jabolkom – pripomočki:

  • kozica za kuhanje
  • žlica ali kuhalnica
  • metlica
  • 2 globoka krožnika
  • 2 steklena kozarca
  • blender
  • cedilo

Panakota z granatnim jabolkom – sestavine:

Sestavine so za 2 panakoti v kozarcu.

  • 0,25 l sladka smetana
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 listič želatine
  • 1/3 granatnega jabolka

Panakota z granatnim jabolkom – postopek:

V kozico vlijemo 0,25 l sladke smetane, dodamo 1 vanilin sladkor in segrevamo na srednji temperaturi. Večkrat prešamo, da se sladkor stopi.

V globok krožnik nalijemo vodo (sobne temperature) in vanjo potopimo 1 listič želatine. Pustimo ga namakati nekaj minut.

Ko se smetana segreje (ne sme zavreti), odstavimo kozico in vanjo previdno položimo nekoliko “ožet” list želatine, ki se je medtem lepo omehčala. Z metlico (ali žlico) dobro premešamo, da se želatina porazdeli po celotni smetani.

Še toplo panakoto nalijemo v steklene kozarce. Počakamo, da se malce ohladi, nato pa jo postavimo v hladilnik in pustimo počivati vsaj 3 ure. Še bolje pa je, če jo pustimo v hladilniku čez noč.

Sedaj se lotimo granatnega jabolka. Če ga ne znate pravilno odpreti, poglejte nasvet, kako se lotimo granatnega jabolka.

V blender damo 3 velike žlice zrn granatnega jabolka in jih na hitro zmiksamo, nato pa čez cedilo precedimo sok, pečke pa izločimo.

Ohlajeno panakoto prelijemo z nekaj žlicami sveže stisnjenega soka iz granatnega jabolka.

Na vrhu pa potrosimo še cela zrna granatnega jabolka.

Za dekoracijo lahko dodamo kakšno zeleno vejico (meta, bazilika ipd.).

Prijetno sladkanje!

Poskusite še druge vrste panakot:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor