Jagodna panakota
Jagodna panakota je osvežilna sladica, za katero potrebujemo 4 sestavine in manj kot 15 minut časa. Začarala bo vas in vaše goste. Ko se bo topila v ustih in razvajala brbončice, boste zaprli oči in zasanjali.
Jagodna panakota – pripomočki:
- kozica za kuhanje
- žlica
- manjša posodica ali globok krožnik
- steklene skodelice, kozarci ali modelčki
Jagodna panakota – sestavine:
- 500 g tekočega jagodnega jogurta
- 1 vanilin sladkor
- 3 žlice sladkorja (po želji lahko več)
- 3 lističi želatine
Jagodna panakota – postopek:
Tekoči jogurt z okusom jagode zlijemo v kozico in kuhamo na nizki temperaturi.
Dodamo en vanilin sladkor in 3 žlice sladkorja ter mešamo nekaj minut, da se sladkor stopi. Bolj sladkosnedi lahko dodate še kakšno žlico sladkorja več. Neprestano mešamo.
Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo in jih pustimo namakati približno 5 minut.
Kozico odstavimo, še preden bi jogurtova panakota utegnila zavreti. Dodamo želatino in mešamo tako dolgo, da se raztopi.
Jagodna panakota je pripravljena, da jo nalijemo v skodelice, kozarčke ali modelčke. Ko se malce ohladi, jo postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur, še boljša pa je, če jo v hladilniku pustimo kar čez noč.
Kot vse panakote, je tudi jagodna panakota še boljša, če jo lepo okrasimo in postrežemo na izviren način.
Pokukajte še med nasvete za serviranje panakot.
Prijetno sladkanje!