Kapučino panakota
Print Friendly, PDF & Email

Kapučino panakota je še ena različica klasične panakote, ki ji dodamo okus in jo tako obogatimo. Vanjo se bodo zaljubili ljubitelji kapučina ali kave, saj je na prvi pogled videti kot pravi kapučino. Zgornja plast je slastna mehurčkasta penica, pod njo pa se skriva osvežilna hladna krema, ki se kar stopi v ustih. To je sladica, ki jo morate poskusiti ali z njo presenetiti prijateljico, ki pride na kavo. Navdušena bo!

Kapučino panakota – pripomočki:

  • kozica za kuhanje
  • globok krožnik
  • metlica
  • skodelice za kavo

Kapučino panakota – sestavine:

Sestavine so za 2 večji ali 3 manjše kapučino panakote.

  • 250 ml sladke smetane
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 vrečka instant kapučina
  • 1 listič želatine

Kapučino panakota – postopek:

V kozico zlijemo 250 ml sladke smetane, dodamo 1 vanilin sladkor in segrevamo na srednji temperaturi ter vmes večkrat premešamo.

Ko se smetana segreje (ne sme zavreti), dodamo 1 vrečko instant praška za kapučino in dobro premešamo z metlico. Če imate radi močnejše okuse, lahko dodate 2 vrečki, vendar za takšno količino smetane zadostuje 1 vrečka.

V globok krožnik nalijemo hladno vodo in v njej za nekaj minut namočimo 1 listič želatine. Medtem pazimo, da smetana ne zavre. Segreto smetano odstavimo. Omehčano želatino vzamemo iz vode in jo položimo v kozico na toplo smetano. Z metlico dobro premešamo, da se listič popolnoma stopi.

Panakote lahko serviramo na različne načine; v kozarčku ali modelčkih. Kapučino panakota je še slajša, če jo postrežemo v skodelici za kavo, saj nas tako poleg vonja in okusa, na kapučino spomni tudi izgled te dišeče lepotice. Ideje in nasvete za serviranje in dekoracijo panakot najdete tukaj. Počakamo, da se kapučino panakota malce ohladi, nato pa jo postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure.

Prijetno sladkanje!

Poskusite tudi druge panakote z okusom:

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.6]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor