Panakota s kakijevo kremo
Panakota s kakijevo kremo je preprosta in osvežilna sladica. Najboljša je, če jo pripravimo zvečer in jo pustimo čez noč v hladilniku, naslednji dan pa jo prelijemo še s kakijevo kremo in se posladkamo.
Panakota s kakijevo kremo – pripomočki:
- kozica za kuhanje
- žlica
- globok krožnik
- blender
Panakota s kakijevo kremo – sestavine:
Sestavine so za 4 panakote.
Panakota:
- 200 ml smetane za kuhanje ali sladke smetane
- 300 g tekočega jogurta (lahko nadomestimo s smetano)
- 2-4 žlice kristalnega sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 2 lističa želatine
Kakijeva krema:
- 2 kakija
- 1 vanilin sladkor
- ščepec mletega cimeta
Posip:
- 4 žličke kokosove moke
Panakota s kakijevo kremo – postopek:
Smetano, tekoči jogurt, sladkor in vanilin sladkor zmešamo skupaj in kuhamo na zmernem ognju približno 5 minut, da se kristalni sladkor stopi.
Vmes neprestano mešamo. Po 5 minutah odstavimo.
V globok krožnik nalijemo vodo in namočimo 2 lističa želatine za 5 minut (oz. po navodilih na embalaži).
Še v toplo smetano umešamo 2 lističa želatine in mešamo tako dolgo, da se popolnoma raztopita. Panakoto nalijemo v kozarčke, počakamo, da se ohladi. Ohlajeno panakoto postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje pa je, če jo pustimo kar čez noč.
Sedaj se lotimo še kakijeve kreme. Dva kakija operemo in narežemo na kose.
Kakija zmiksamo v blenderju skupaj z vanilijevim sladkorjem. Po želji in okusu lahko dodamo ščepec mletega cimeta.
S kakijevo kremo prelijemo panakoto in po vrhu potrosimo še malo kokosove moke.
Prijetno sladkanje!