Panakota s kakijevo kremo
Print Friendly, PDF & Email

Panakota s kakijevo kremo je preprosta in osvežilna sladica. Najboljša je, če jo pripravimo zvečer in jo pustimo čez noč v hladilniku, naslednji dan pa jo prelijemo še s kakijevo kremo in se posladkamo.

Panakota s kakijevo kremo – pripomočki:

  • kozica za kuhanje
  • žlica
  • globok krožnik
  • blender

Panakota s kakijevo kremo – sestavine:

Sestavine so za 4 panakote.

Panakota:

  • 200 ml smetane za kuhanje ali sladke smetane
  • 300 g tekočega jogurta (lahko nadomestimo s smetano)
  • 2-4 žlice kristalnega sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 lističa želatine

Kakijeva krema:

  • 2 kakija
  • 1 vanilin sladkor
  • ščepec mletega cimeta

Posip:

  • 4 žličke kokosove moke

Panakota s kakijevo kremo – postopek:

Smetano, tekoči jogurt, sladkor in vanilin sladkor zmešamo skupaj in kuhamo na zmernem ognju približno 5 minut, da se kristalni sladkor stopi.

Vmes neprestano mešamo. Po 5 minutah odstavimo.

V globok krožnik nalijemo vodo in namočimo 2 lističa želatine za 5 minut (oz. po navodilih na embalaži).

Še v toplo smetano umešamo 2 lističa želatine in mešamo tako dolgo, da se popolnoma raztopita. Panakoto nalijemo v kozarčke, počakamo, da se ohladi. Ohlajeno panakoto postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje pa je, če jo pustimo kar čez noč.

Sedaj se lotimo še kakijeve kreme. Dva kakija operemo in narežemo na kose.

Kakija zmiksamo v blenderju skupaj z vanilijevim sladkorjem. Po želji in okusu lahko dodamo ščepec mletega cimeta.

S kakijevo kremo prelijemo panakoto in po vrhu potrosimo še malo kokosove moke.

Prijetno sladkanje!

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor