Panakota s kakijevo kremo
Print Friendly, PDF & Email

Panakota s kakijevo kremo je preprosta in osvežilna sladica. Najboljša je, če jo pripravimo zvečer in jo pustimo čez noč v hladilniku, naslednji dan pa jo prelijemo še s kakijevo kremo in se posladkamo.

Panakota s kakijevo kremo – pripomočki:

  • kozica za kuhanje
  • žlica
  • globok krožnik
  • blender

Panakota s kakijevo kremo – sestavine:

Sestavine so za 4 panakote.

Panakota:

  • 200 ml smetane za kuhanje ali sladke smetane
  • 300 g tekočega jogurta (lahko nadomestimo s smetano)
  • 2-4 žlice kristalnega sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 lističa želatine

Kakijeva krema:

  • 2 kakija
  • 1 vanilin sladkor
  • ščepec mletega cimeta

Posip:

  • 4 žličke kokosove moke

Panakota s kakijevo kremo – postopek:

Smetano, tekoči jogurt, sladkor in vanilin sladkor zmešamo skupaj in kuhamo na zmernem ognju približno 5 minut, da se kristalni sladkor stopi.

Vmes neprestano mešamo. Po 5 minutah odstavimo.

V globok krožnik nalijemo vodo in namočimo 2 lističa želatine za 5 minut (oz. po navodilih na embalaži).

Še v toplo smetano umešamo 2 lističa želatine in mešamo tako dolgo, da se popolnoma raztopita. Panakoto nalijemo v kozarčke, počakamo, da se ohladi. Ohlajeno panakoto postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje pa je, če jo pustimo kar čez noč.

Sedaj se lotimo še kakijeve kreme. Dva kakija operemo in narežemo na kose.

Kakija zmiksamo v blenderju skupaj z vanilijevim sladkorjem. Po želji in okusu lahko dodamo ščepec mletega cimeta.

S kakijevo kremo prelijemo panakoto in po vrhu potrosimo še malo kokosove moke.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor