Čokoladna panakota
Print Friendly, PDF & Email

Italijanska klasična panakota je božanska sladica že sama po sebi. Z nekaj domišljije in eksperimentiranjem, pa jo lahko pripravimo na različne načine. Ljubitelji kokosa se bodo zaljubili v kokosovo panakoto, tisti, ki imajo raje manj sladko, jih bo navdušila jogurtova panakota, čokoholiki pa si bodo obliznili prste po čokoladni panakoti.

Cokoladna-panakota-10

Čokoladna panakota – pripomočki:

  • kozica za kuhanje
  • kuhalnica ali velika žlica
  • metlica
  • silikonski modelčki ali kozarci
  • deska za rezanje
  • nož

Čokoladna panakota – sestavine:

  • 500 ml smetane (del smetane lahko nadomestimo z navadnim tekočim jogurtom)
  • 4 žlice sladkorja (po želji lahko več)
  • 1 vanilin sladkor
  • 100 g čokolade v prahu
  • 30 g želatine v prahu (ali 4 lističe želatine)Cokoladna-panakota-1

 

 

 

 

 

Čokoladna panakota – postopek:

Smetano zlijemo v kozico in kuhamo na zmerni temperaturi.

Cokoladna-panakota-2Dodamo sladkor in vanilin sladkor ter dobro premešamo.

Cokoladna-panakota-3Nato dodamo še čokolado v prahu in jo z metlico enakomerno vmešamo v smetano.

Cokoladna-panakota-4Cokoladna-panakota-5

 

 

 

 

 

 

Po 3 minutah mešanja se sladkor stopi, čokoladni prah pa enakomerno porazdeli. Kozico odstavimo s štedilnika.

Cokoladna-panakota-6

Manjka samo že želatina, ki bo čokoladno panakoto naredila čvrsto. Dodajamo jo postopoma in neprestano mešamo.

Cokoladna-panakota-7Cokoladna-panakota-8

 

 

 

 

 

 

Čokoladno panakoto še toplo nalijemo v kozarčke ali modelčke. Malenkost ohladimo, nato pa postavimo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj 6 ur, še boljše pa kar čez noč.

Cokoladna-panakota-9

Prijetno sladkanje!

 

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor