Čokoladna panakota
Print Friendly, PDF & Email

Italijanska klasična panakota je božanska sladica že sama po sebi. Z nekaj domišljije in eksperimentiranjem, pa jo lahko pripravimo na različne načine. Ljubitelji kokosa se bodo zaljubili v kokosovo panakoto, tisti, ki imajo raje manj sladko, jih bo navdušila jogurtova panakota, čokoholiki pa si bodo obliznili prste po čokoladni panakoti.

Cokoladna-panakota-10

Čokoladna panakota – pripomočki:

  • kozica za kuhanje
  • kuhalnica ali velika žlica
  • metlica
  • silikonski modelčki ali kozarci
  • deska za rezanje
  • nož

Čokoladna panakota – sestavine:

  • 500 ml smetane (del smetane lahko nadomestimo z navadnim tekočim jogurtom)
  • 4 žlice sladkorja (po želji lahko več)
  • 1 vanilin sladkor
  • 100 g čokolade v prahu
  • 30 g želatine v prahu (ali 4 lističe želatine)Cokoladna-panakota-1

 

 

 

 

 

Čokoladna panakota – postopek:

Smetano zlijemo v kozico in kuhamo na zmerni temperaturi.

Cokoladna-panakota-2Dodamo sladkor in vanilin sladkor ter dobro premešamo.

Cokoladna-panakota-3Nato dodamo še čokolado v prahu in jo z metlico enakomerno vmešamo v smetano.

Cokoladna-panakota-4Cokoladna-panakota-5

 

 

 

 

 

 

Po 3 minutah mešanja se sladkor stopi, čokoladni prah pa enakomerno porazdeli. Kozico odstavimo s štedilnika.

Cokoladna-panakota-6

Manjka samo že želatina, ki bo čokoladno panakoto naredila čvrsto. Dodajamo jo postopoma in neprestano mešamo.

Cokoladna-panakota-7Cokoladna-panakota-8

 

 

 

 

 

 

Čokoladno panakoto še toplo nalijemo v kozarčke ali modelčke. Malenkost ohladimo, nato pa postavimo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj 6 ur, še boljše pa kar čez noč.

Cokoladna-panakota-9

Prijetno sladkanje!

 

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor