Sočno čokoladno pecivo s kislo smetano
Čokoladno pecivo s kislo smetano je namenjeno ljubiteljem čokolade. Rezine so izredno lahke, puhaste, zelo čokoladne in zelo sočne. Sočno
Preberi večČokoladno pecivo s kislo smetano je namenjeno ljubiteljem čokolade. Rezine so izredno lahke, puhaste, zelo čokoladne in zelo sočne. Sočno
Preberi večKrostata z jagodno marmelado je preprost posladek. Njena priprava je drugačna v tem, da ne vsebuje masla in ob okušanju ni
Preberi večSočen kokosov nadev v kakavovem biskvitu – enkratna kombinacija okusov in barve, ki spominja na bele lise na temni kravici.
Preberi večPri nas doma smo ljubitelji zavitkov na tisoč in en način. Tokrat sem pripravila sladek skutin zavitek z orehi in
Preberi večV vrsto veganskih sladic sem dodala še eno tortico, tokrat v kombinaciji čokolada-pomaranča. Gre za kombinacijo, ki se ji marsikdo
Preberi večArašidovi piškoti s koščki čokolade mehki, krhki in so enostavno pripravljeni. Njihova posebnost je dodatek cimeta, ki sem ga dodala
Preberi večKonec 17. stoletja je prve kvašene kroglice polnjene s sadjem, spekla Dunajčanka Cecilia Krapf. Krofi so torej dobili ime po
Preberi večSočni, mehki in rahli čokoladni mafini z ananasom so zelo enostavni za pripravo, njihov okus pa … Mmmmmm! Nisem ljubiteljica
Preberi večŠarklji običajno niso zahtevni za pripravo, vendar na mizi vedno vabljivo in mamljivo blestijo. Pečemo jih v za to namenjenih
Preberi večTako mehko, sočno in okusno pecivo ne bo pustilo ravnodušnega nobenega ljubitelja maka. Makove rezine z jabolki so super ideja
Preberi večBaklava je orientalska slaščica, ki naj bi izvirala iz Armenije. Glede na to, da danes poznamo mnogo izpeljank te sladke jedi, bi lahko
Preberi večPrebrala sem že kar nekaj veganskih receptov in po dolgem času sem želela poskusiti kakšno sladico spet pripraviti tudi sama.
Preberi večBajadera je sladica, katero poznajo stari in mladi in prav vsi jo imajo radi. Okus mandljev, lešnikov, čokolade, masla združijo
Preberi večRižev narastek poznamo vsi, a sem prepričana, da ga gospodinje pri pripravi dodelamo vsaka malo po svoje. Nekaj odvzamemo, nekaj dodamo. Ker
Preberi večHruške niso ravno sadje, ki ga obožujem, zato iz njih raje naredim kakšno sladico. In kremast hruškov kolač brez peke
Preberi večBabko uvrščamo med tradicionalna judovska peciva, značilno predvsem za vzhodno Evropo. Testo je vzhajano, masleno. Poznamo predvsem čokoladno babko, torej
Preberi večLešnikovo pecivo s pudingovo kremo je tako enostavno za pripravo, da bolj skoraj ne bi moglo biti. Sestavljeno je iz
Preberi več