Čokoladna krema za torto
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna krema za torto je slastna kompaktna krema iz čokolade in smetane. Najboljša je, če jo pripravimo en dan vnaprej – preden bomo z njo napolnili torto. Uporabimo jo lahko tudi za druge slaščice. Z njo lahko napolnimo čokoladne skodelice ali krhke vaflje, lahko pa jo pripravimo tudi kot sladico v kozarcu. Po tej čokoladni kremi si boste zagotovo obliznili prste.

Čokoladna krema za torto – pripomočki:

  • metlica
  • kozica za kuhanje
  • večja posoda
  • živilska folija
  • škarje
  • električni mikser

Čokoladna krema za torto – sestavine:

Za torto premera 30 cm:

  • 250 g čokolade za kuhanje
  • 0,5 l sladke smetane za stepanje

Čokoladna krema za torto – postopek:

V kozico zlijemo 500 ml sladke smetane za stepanje in jo segrevamo na zmerni temperaturi približno 5 minut. Večkrat premešamo in pazimo, da nam ne zavre. V segreto smetano stresemo na koščke nalomljeno čokolado in neprestano mešamo z metlico.

Smetano počasi segrevamo in mešamo še dobre 4 minut oziroma tako dolgo, da se čokoladni koščki lepo stopijo. Nato odstavimo in maso ohladimo.

Ko se masa ohlaja, jo moramo večkrat premešati, da se na površini ne naredi kožica. Ohlajeno maso prelijemo v posodo za stepanje.

Prekrijemo jo z živilsko folijo ter jo čez noč postavimo v hladilnik.

Masa mora počivati vsaj 6 uri, najbolje pa je, da jo pustimo kar čez noč. Nato jo z električnim mikserjem na srednjih obratih stepamo približno 5 minut in dobimo odlično kompaktno čokoladno kremo. Uporabimo jo kot kremo za v torto. Odlično jo lahko kombiniramo s koščki sadja – odlično se k čokoladi poda banana.

Veliko ustvarjalnosti pri ustvarjanju različnih tortic, peciv in sladic v kozarcu.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor