Veganski beli mousse
Print Friendly, PDF & Email

Veganski beli mousse je preprosta in hitro narejena penasta sladica v kozarcu. Spada med reciklirane sladice, saj jo naredimo iz sicer “odpadne” vode, v kateri se je kuhala čičerika ali druge stročnice. Ta tekočina se imenuje aquafabe. Uporabimo lahko tudi tekočino iz konzerve. Sladico imajo še posebej radi vegani, saj ne vsebuje jajc in mlečnih izdelkov.

Veganski beli mousse – pripomočki:

  • električni mešalnik
  • visoka posoda za stepanje
  • žlica
  • posoda za vodno kopel
  • servirni kozarci ali skodelice

Veganski beli mousse – sestavine:

  • 100 ml tekočine aquafabe
  • 1 zvrhana žlica sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor (po želji)
  • 100 g bele čokolade

Dekoracija (po želji):

  • lističi mandljev
  • kokosova moka

Veganski beli mousse – postopek:

V posodo za stepanje nalijemo 100 ml tekočine aquafabe. Uporabimo lahko tekočino iz konzerve ali tekočino, v kateri smo namakali stročnice. Jaz sem uporabila kar tekočino iz konzerve, v kateri je bila čičerika. S pomočjo električnega mešalnika stepemo sneg. Dodamo 1 zvrhano žlico sladkorja v prahu.

Če želimo, lahko dodamo še 1 vanilin sladkor, ni pa potrebno. Z električnim mešalnikom stepamo tako dolgo, da dobimo gosto peno, ki je po strukturi zelo podobna snegu, ki ga stepemo iz beljakov.

Nad vodno kopeljo stopimo 100 g bele čokolade. Čokolado dodajamo postopoma. Če vas zanima več o postopku pravilnega topljenja čokolade, ki se imenuje temperiranje čokolade, si lahko preberete tukaj.

Stopljeno belo čokolado nato postopoma dodajamo v sneg in narahlo mešamo, da se čokolada lepo porazdeli in tako nastane veganski beli mousse.

Veganski mousse nadevamo v kozarce ali skodelice ter po želji dekoriramo. Jaz sem uporabila lističe mandljev, ki sem jih potrosila po vrhu.

Prijetno sladkanje!

Če imate radi sladice, ki jih postrežemo v kozarcu, poskusite tudi naslednje sladice:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor