Mousse iz bele čokolade in aquafabe
Print Friendly, PDF & Email

Mousse iz bele čokolade in aquafabe je preprosta in hitro narejena penasta sladica v kozarcu. Spada med reciklirane sladice, saj jo naredimo iz sicer “odpadne” vode, v kateri se je kuhala čičerika ali druge stročnice. Ta tekočina se imenuje aquafabe. Uporabimo lahko tudi tekočino iz konzerve.


Mousse iz bele čokolade in aquafabe – pripomočki:

  • električni mešalnik
  • visoka posoda za stepanje
  • žlica
  • posoda za vodno kopel
  • servirni kozarci ali skodelice

Mousse iz bele čokolade in aquafabe – sestavine:

  • 100 ml tekočine aquafabe
  • 1 zvrhana žlica sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor (po želji)
  • 100 g bele čokolade

Dekoracija (po želji):

  • lističi mandljev
  • kokosova moka

Mousse iz bele čokolade in aquafabe– postopek:

V posodo za stepanje nalijemo 100 ml tekočine aquafabe. Uporabimo lahko tekočino iz konzerve ali tekočino, v kateri smo namakali stročnice. Jaz sem uporabila kar tekočino iz konzerve, v kateri je bila čičerika. S pomočjo električnega mešalnika stepemo sneg. Dodamo 1 zvrhano žlico sladkorja v prahu.

Če želimo, lahko dodamo še 1 vanilin sladkor, ni pa potrebno. Z električnim mešalnikom stepamo tako dolgo, da dobimo gosto peno, ki je po strukturi zelo podobna snegu, ki ga stepemo iz jajčnih beljakov.

Nad vodno kopeljo stopimo 100 g bele čokolade. Čokolado dodajamo postopoma. Če vas zanima več o postopku pravilnega topljenja čokolade, ki se imenuje temperiranje čokolade, si lahko preberete tukaj.

Stopljeno belo čokolado nato postopoma dodajamo v sneg in narahlo mešamo, da se čokolada lepo porazdeli in tako nastane mousse iz bele čokolade in aquafabe.

Mousse nadevamo v kozarce ali skodelice ter po želji dekoriramo. Jaz sem uporabila lističe mandljev, ki sem jih potrosila po vrhu.

 

Prijetno sladkanje!

Če imate radi sladice, ki jih postrežemo v kozarcu, poskusite tudi naslednje sladice:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor