Kremni desert
Print Friendly, PDF & Email

Si želite slasten kremni desert po kosilu ali med obroki? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem je to pravi recept za vas. Kremni desert je sladica odličnega in kremastega okusa, v tako nežnem in rahlem okusu bo zagotovo uživala cela družina, še posebej najmlajši. Po tem receptu bomo naredili nekaj več kot 3,5 l lahkega in zelo okusnega kremnega deserta, ki bo v hladilniku počakal tudi nekaj dni.

Pripomočki za pripravo kremnega deserta:

  • 2 posodi za kuhanje pudinga (4 ali več l)
  • 1 posoda za mešanje sestavin
  • električni mešalnik
  • električni štedilnik
  • velika jušna žlica
  • kuhalnica
  • 12 do 15 steklenih kozarcev ali lončkov velikosti 2 dl
  • brizga za dekoracijo (ni obvezni pripomoček)

Sestavine za pripravo kremnega deserta:

  • 500 g sira mascarpone
  • 3 vrečke vanilijevega pudinga
  • 3 vrečke čokoladnega pudinga
  • 3 l mleka
  • 25 velikih ravnih žlic sladkorja (od tega gre 9 žlic za pripravo vanilijevega pudinga, 9 žlic za pripravo čokoladnega pudinga in 7 žlic za pripravo kreme)
  • 4 vrečke vanilijevega sladkorja
  • 2 vrečki želatine v prahu
  • sladka smetana v spreju
  • 2-3 čajne žličke čokolade v prahu za posip

Postopek za pripravo kremnega deserta:

Najprej vzamemo posodo za mešanje sestavin in vanjo damo 500 mascarpone sira. Sir zmešamo s pomočjo električnega mešalnika in postopoma dodamo 7 ravnih žlic sladkorja, 4 vrečke vanilijevega sladkorja in 2 vrečki želatine v prahu.

Sestavine dobro združimo, tako da 2 do 3 minute mešamo z električnim mešalnikom, nato pa kremo postavimo v hladilnik.

Med tem časom, ko se krema hladi, naredimo puding. Pudinge naredimo ločeno, v eni posodi za kuhanje skuhamo 3 vanilijeve pudinge, v drugi posodi pa 3 čokoladne pudinge. Pudinge pripravimo po navodilih, ki so napisana na vrečki. Vanilijev puding pripravimo iz 1,5 l mleka in 9 ravnih žlic sladkorja.

Enako naredimo tudi pri kuhanju čokoladnega pudinga. Puding med kuhanjem na majhnem ognju nenehno mešamo, da se ne prime in ga takoj, ko zavre, odstranimo s štedilnika. Tako kuhan puding pustimo, da se malo ohladi. Medtem ko se pudingi hladijo, jih je potrebno večkrat premešati, da se na površju ne naredi skorja.

Sedaj vzamemo narejeno kremo iz hladilnika in jo razdelimo na polovico.

Eno polovico damo v še vroč, a nekoliko ohlajen vanilijev puding.

Drugo polovico stresemo v čokoladni puding.

Ponovno vzamemo električni mešalnik in na najnižji hitrosti združimo mascarponejevo kremo s pudingom. Tako pripravljeni kremi postavimo v hladilnik in počakamo vsaj tri ure, da se dobro ohladita. Po poteku tega časa vzamemo steklene ali keramične lončke in ohlajeni kremi iz hladilnika. S pomočjo žlice na dno kozarca damo malo prve kreme, npr. vanilijeve, nanjo damo plast čokoladne kreme, potem spet vanilijevo in nanjo čokoladno.

Postopek ponavljamo, dokler ne napolnimo kozarca. Po enakem postopku napolnimo tudi ostale kozarce. Če imamo brizgo za dekoracijo, lahko vanilijevo kremo damo v brizgo in napolnimo dno več kozarcev hkrati, nato v brizgo damo še čokoladno kremo in jo nabrizgamo po vanilijevi kremi.

Napolnjene kozarce ponovno damo v hladilnik. Pred postrežbo površino vsakega posameznega kozarca po želji okrasimo tako, da iztisnemo nekaj smetane v spreju in jo posujemo s čokolado v prahu.

Kremni desert je pripravljen, uživajte v njegovem popolnem okusu.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor