Čokoladne palčke grisini
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladne palčke grisini so sladki prigrizki, ki ne smejo manjkati na otroški zabavi ali praznični mizi. Pri dekoriranju lahko izživimo svojo domišljijo in kreativnost. Uporabimo lahko poljubne dekorativne elemente in ustvarjamo različne vzorce. Postrežemo jih tako, da jih postavimo v nekoliko višji kozarec. So prava poživitev obložene mize in po njih zelo radi posežejo otroci in odrasli.

Čokoladne palčke grisini – pripomočki:

  • 4 kavne skodelice
  • grelnik vode
  • 2 žlički
  • kozarec

Čokoladne palčke grisini – sestavine:

Količino palčk prilagodimo svojim potrebam. Potrebujemo približno 1-2 koščka čokolade za obliv ene palčke.

  • grisini
  • temna čokolada
  • bela čokolada
  • pisane ali čokoladne mrvice
  • drobna sladkorna dekoracija
  • kokosova moka

Čokoladne palčke grisini – postopek:

V eno kavno skodelico nalomimo nekaj koščkov temne čokolade, v drugo skodelico pa belo čokolado.

Ker potrebujemo za čokoladne palčke grisini manjšo količino stopljene čokolade, uporabimo nasvet, kako stopimo čokolado na hitro. V grelniku vode segrejemo vodo do vretja in jo nalijemo v 2 kavni skodelici ter nanju položimo kavni skodelici, kamor smo nalomili temno in belo čokolado. Z žličko občasno premešamo in počakamo, da se čokolada popolnoma stopi.

Medtem ko čakamo, da se čokolada stopi nad vodno kopeljo, pripravimo dekorativne elemente. Uporabimo lahko poljubne sladkorne okraske, pisane ali čokoladne mrvice. Pripravimo pa tudi eno višjo skodelico ali kozarec, kamor bomo odlagali končni izdelek – čokoladne palčke grisini.

Z eno roko pomočimo palčko grisini v skodelico s čokolado, v drugo roko pa vzamemo žličko in z njeno pomočjo začnemo oblivati palčko. Čokolado začnemo nanašati zgoraj (približno na 2/3 palčke) in palčko počasi vrtimo, da tekoča čokolada počasi teče dol po palčki. Nato počakamo, da se čokolada s palčke malce “odteče” in nekoliko “zakrkne”.

Potem pa se začne najboljši del recepta, no, pravzaprav drugi najboljši del recepta – dekoriranje. Najboljši del recepta je namreč, ko zagrizemo v hrustljavo palčko in se nam skupaj z njo v ustih topi slastna čokolada. Ker čokolada še ni povsem otrpnila, se dekoracija nanjo lepo “prilepi”.

Pustimo dmišljiji pri sladkem ustvarjanju prosto pot. Uporabimo poljubne sestavine, narišemo različne vzorce (npr. zebra). Na čokoladne palčke lahko “prilepimo” tudi manjšo čokoladno čipko.

Tukaj je samo nekaj kombinacij, ki se lepo obnesejo:

  • temna podlaga + barvne mrvice
  • temna podlaga + kokosova moka
  • bela podlaga + drobne čokoladne mrvice

Končane čokoladne palčke postavimo v visok kozarec in jih za nekaj časa postavimo v hladilnik. Ko jih boste postregli, bodo vaši gostje več kot navdušeni nad njimi. In veste kaj? Zelo hitro jih bo zmanjkalo!

Prijetno hrustljavo sladkanje!

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor