Borovničevo čokoladna torta
Print Friendly, PDF & Email

Imate radi kombinacijo borovnic in čokolade? Potem je borovničevo-čokoladna torta prava za vas. Okusen čokoladen biskvit in rahla borovničeva krema sta enostavna za pripravo. cokoladno-borovniceva-torta

Pripomočki za pripravo borovničevo-čokoladne torte:

  • posoda za mešanje
  • posoda za kuhanje
  • mikser
  • žlica
  • pekač premera 18 cm
  • peki papir
  • servirni krožnik

Sestavine za pripravo borovničevo-čokoladne torte:

Čokoladni biskvit (spečemo 2 oblata, sestavine so za en oblat):

  • 1 jajce
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 mala (čajna) žlička moke
  • 1 mala (čajna) žlička kakava
  • ščep sode bikarbone
  • 1 mala (čajna) žlička olja
  • 1 mala (čajna) žlička ruma

Za navlažitev biskvitov:

  • 0,5 dcl vode
  • 0,3 dcl ruma

Borovničeva krema:

  • 250 ml sladke smetane
  • 250 g mascarponeja
  • 200 g borovnic
  • 3 listi želatine
  • 2 vanili sladkorja
  • po okusu nekaj kapljic arome borovnice

Postopek priprave borovničevo-čokoladne torte:

Najprej se lotimo peke biskvitov. Spečemo dva čokoladna biskvita. Jajce s sladkorjem stepemo dokler ne nastane puhasta zmes-približno 10 minut. Dodamo olje in rum ter rahlo premešamo. Dodamo še moko, sodo bikarbono in kakav ter rahlo premešamo. Damo v pekač obložen s peki papirjem in pečemo približno 7-10 minut v klasični pečici ogreti na 180 °C. Enako spečemo še drug biskvit. Oba ohladimo. cokoladno-borovniceva-torta-1Nato se lotimo priprave kreme. Sama sem uporabila zamrznjene borovnice, lahko pa uporabite tudi sveže. Borovnice damo v posodo za kuhanje in jih segrevamo nekaj minut, da se stopijo in spustijo sok. Odstavimo, da se rahlo ohladijo. Medtem namočimo 3 liste želatine v hladno vodo. Sladko smetano in mascarpone damo v posodo za  stepanje in stepemo s čvrsto kremo. Borovnicam, ki so se rahlo ohladile dodamo vanili sladkor in ožete liste želatine ter dobro premešamo. Po žlicah dodajamo stepeno smetano z mascarponejem in dobro premešamo. Če se boste odločili, da dodate še aromo borovnice, jo dodajte sedaj v kremo in dobro premešajte.cokoladno-borovniceva-torta-2En biskvit damo na servirni krožnik, okrog pa obod pekača(lahko tudi acetatno folijo). Biskvit navlažimo z nekaj žlicami mešanice vode in ruma. Čez damo polovico borovničeve kreme, na njo drug biskvit, ki ga prav tako navlažimo ter čez se drugo polovico borovničeve kreme. cokoladno-borovniceva-torta-3Torto damo vsaj za nekaj ur v hladilnik-lahko tudi čez noč. Okrasimo po želji. Sama sem torto zamrznila in jo oblila z mirror glaze.

Prijetno sladkanje

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor