Čokoladni srčki s slanimi bučnicami
Print Friendly, PDF & Email

Bi radi ljubljeni osebi pripravili nekaj slastnega, prijetnega na izgled in preprostega za pripravo? Čokoladni srčki s slanimi bučnicami so vse to in še več. Znano je, da je čokolada afrodiziak, zato ne sme manjkati na pomembnem zmenku. Poleg tega, pa se grenkoba temne čokolade odlično ujema s slanostjo bučnic, ki prav tako slovijo kot afrodiziak. Ne izgubljajmo besed …

Čokoladni srčki s slanimi bučnicami – pripomočki:

  • silikonski model (ali papir za peko)
  • komplet za kuhanje nad soparo (kozica + kovinska skledica)
  • manjša posoda
  • 2 žlički
  • zobotrebec

Čokoladni srčki s slanimi bučnicami – sestavine:

  • 125 g temne čokolade (70%)
  • 60 g bele čokolade
  • 1 žlička masla
  • 1 žlička slanih bučnic

Čokoladni srčki s slanimi bučnicami – postopek:

V kozico ali džezvo nalijemo vodo in segrevamo. V skledico nalomimo približno 2/3 temne čokolade in postavimo na kozico z vodo. Pazimo, da se zgornja posoda ne bo dotikala vode, torej, da bo res le nad soparo. Zelo pomembno je tudi, da voda ne zaide v posodo s čokolado. Ko se prične čokolada topiti, dodamo maslo in mešamo. Ko se stopi skoraj vsa čokolada, odstranimo posodo s kozice in dodamo še preostalo čokolado (1/3), ki smo jo že prej nalomili. Mešamo in za kratek čas zopet vrnemo nad soparo. Štedilnik lahko ugasnemo, saj je voda še dovolj topla. Večkrat premešamo, dokler se vsa čokolada ne stopi, vmes pa pripravimo belo čokolado. Podrobnejša navodila za temperiranje čokolade najdemo v prispevku Pravilno temperiranje čokolade.

V manjšo posodo nalomimo belo čokolado in jo postavimo na kozico z vročo vodo. Bela čokolada se hitreje stopi, zato kozice ni potrebno vračati nad štedilnik. Bela čokolada je tudi bolj občutljiva, zato je ne smemo izpostavljati temperaturam, višjim od 30°C.

Pripravimo silikonski model. Če tega nimamo, lahko uporabimo papir za peko in nanj ustvarimo poljubne oblike. V model počasi nalijemo temno čokolado in jo s pomočjo žličke razporedimo v vse vogale.

Nato z žličko dodajamo kaplje bele čokolade in s pomočjo zobotrebca ustvarimo vzorce. Naredimo lahko tudi obratno. Torej, da najprej nalijemo belo čokolado v model in dodajamo temno čokolado.

Na koncu posujemo z drobno sesekljanimi slanimi bučnicami. Večje koščke rahlo potopimo v čokolado s pomočjo zobotrebca.


Tako pripravljene srčke postavimo na hladno, da se čokolada strdi. Ne postavljajmo jih v hladilnik! Nato pa jih nežno odstranimo iz modela in ponudimo. Namesto bučnic lahko uporabimo čili v prahu, oreške, suho sadje, posušene cvetove … Več idej lahko najdemo v prispevku Čokoladni cekini.

Brbončice vam bodo hvaležne!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor