Enostavni puding piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Star, a preverjen recept za enostavne, a okusne in hrustljave piškote, pripravljene s praškom za puding, mi jim rečemo kar puding piškoti. Uporabite lahko kateri koli prašek za pripravo pudinga, hči je tokrat izbrala malinovega in piškoti so izvrstni. Če pa ste bolj za klasiko, izberite vaniljev puding ali čokoladnega. Naj pa prišepnem, da tudi z borovničevim izvrstno izpadejo.

Enostavni puding piškoti

Pripomočki za puding piškote

  • pekač v velikosti pečice
  • papir za peko

Sestavine za puding piškote

Za cca. 25 piškotov:

  • 1 zavitek praška za puding poljubnega okusa
  • 125 g zmehčanega masla
  • 125 g moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 2 zavojčka vaniljevega sladkorja

Priprava puding piškotov

Vse sestavine za piškote odmerimo v posodo v kateri bomo zamesili. Izberemo lahko kateri koli okus praška za puding. V mojem primeru je to okus maline. Maslo naj bo pred peko vsaj eno uro na sobni temperaturi, da se zmehča.

Testo zgnetemo v gladko, mehko testo. Najprej se bo naredila kaša, nato pa bo testo pričelo dobivati svojo pravo podobo. Gnetemo lahko ročno ali strojno. Jaz najprej gnetem s pomočjo robota, na koncu pa ročno zgnetem do konca. Testo damo v pvc vrečko ali folijo in ga za eno uro, lahko tudi dlje damo v hladilnik.

Enostavni puding piškoti

Po tem, ko je testo počivalo in se v hladilniku nekoliko strdilo, najprej vklopimo pečico in jo nastavimo na 180 °C (ventilacija), iz mase pa med dlanmi začnemo oblikovati kroglice, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko in med njimi puščamo 1 – 2 cm prostora. V mojem primeru je vsaka kroglica tehtala okoli 15 g, vi lahko naredite tudi večje, če želite.

S pomočjo vilice ali pa žlice za med, nežno pritisnite na vsako kroglico in odtisnite vzorček. Če tega ne boste storili, nič hudega.

Enostavni puding piškoti

Pred peko priporočam, da pekač s piškoti za kratek čas (npr. 15 minut) postavite na hladno (v hladnejših mesecih je to lahko kar balkon), saj se je masa med oblikovanjem zopet segrela in s tem, ko boste maso ponovno ohladili, se bodo vzorčki lepše obdržali na pečenih piškotih.

Puding piškote pečemo 8-9 minut, odvisno od velikosti kroglic, pa tudi moči vaše pečice. Toliko, da robovi piškotov nekoliko porjavijo.

Enostavni puding piškoti

Pečene piškote pustimo na pekaču, da se ohladijo, potem pa jih lahko prenesemo v škatlo za piškote. Da bi ostali hrustljavi, jih shranimo v škatli za piškote, ki dobro tesni.

Enostavni puding piškoti

Ljubitelji enostavnih piškotov poskusite tudi:

Prijetno sladkanje želim!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor