Juha od kuhanja pečenic
Juha od kuhanja pečenic je slastna, okusna, vitaminsko bogata, saj pečenice vsebujejo kvalitetno svinsko meso, sol in uravnotežene začimbe. Poleg tega pa, zakaj bi zavrgli vodo, ki ostane po kuhanju pečenic, ko pa lahko iz nje ustvarimo okusno jed.
Juhe lahko pripravljamo pri kuhanju svežega ali prekajenega mesa in klobas, pri kuhanju krvavic pa nam ostane črna juha, ki jo imenujemo godlja, njena gostota pa je odvisna od razkuhanih krvavic.
Za pripravo juh pa ni nujno, da uporabimo meso, saj so tudi zelenjavne juhe okusne in vitaminsko bogate.
Pripomočki za pripravo juhe od kuhanja pečenic
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo juhe od kuhanja pečenic
Za dve osebi:
- 500 ml juhe od kuhanja pečenic
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 žlica posušee jušne zelenjave ali jušne zelenjavne začimbne mešanice
- morska sol po okusu
Priprava juhe od kuhanja pečenic
Pri kuhanju pečenic nastane čudovita svinjska juha, ki jo lahko uporabimo kot del kosila ali pa za samostojni obrok večerje. Pečenice vsebujejo kvalitetno meso, maščobo in tudi začimbe, zato je juha okusna in že delno posoljena, dodamo ji samo malo jušne zelenjave in paradižnika.
Juho od kuhanih klobas precedimo, dodamo posušeno jušno zelenjavo, paradižnikovo mezgo in jo segrejemo do vrelišča.
Nato dodamo nam najljubšo zakuho (rezance, ribano kašo, vlivance, žličnike, …), ki jo kuhamo po navodilu proizvajalca, ki so navedena na embalaži, ali doma pripravljeno zakuho, po potrebi tudi dosolimo.
Brez dobrega mesa, ni dobre juhe in brez dobre juhe, ni dobrega kosila. Preberite nekaj idej za zakuho:
- Rahli zdrobovi žličniki.
- Vranični žličniki.
- Jetrni žličniki.
- Žemljevi žličniki.
- Domači bleki, krpice ali flikce.
- Močnik za zakuho.
- Vlivanci za zakuho.
- Popražene kruhove kocke.
- Pirine palačinke za v juho.
- Riž z ajdovo kašo.
- Kuhan ješprenj.
Dobra goveja, svinska ali kokošja juha so osnove dobrega slovenskega kosila. Lučka Glaser