Juha od kuhanja pečenic
Print Friendly, PDF & Email

Juha od kuhanja pečenic je slastna, okusna, vitaminsko bogata, saj pečenice vsebujejo kvalitetno svinsko meso, sol in uravnotežene začimbe. Poleg tega pa, zakaj bi zavrgli vodo, ki ostane po kuhanju pečenic, ko pa lahko iz nje ustvarimo okusno jed.

Juhe lahko pripravljamo pri kuhanju svežega ali prekajenega mesa in klobas, pri kuhanju krvavic pa nam ostane črna juha, ki jo imenujemo godlja, njena gostota pa je odvisna od razkuhanih krvavic.

Za pripravo juh pa ni nujno, da uporabimo meso, saj so tudi zelenjavne juhe okusne in vitaminsko bogate.

Juha od kuhanja pečenic

Pripomočki za pripravo juhe od kuhanja pečenic

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo juhe od kuhanja pečenic

Za dve osebi:

Priprava juhe od kuhanja pečenic

Pri kuhanju pečenic nastane čudovita svinjska juha, ki jo lahko uporabimo kot del kosila ali pa za samostojni obrok večerje. Pečenice vsebujejo kvalitetno meso, maščobo in tudi začimbe, zato je juha okusna in že delno posoljena, dodamo ji samo malo jušne zelenjave in paradižnika.

Juha od kuhanja pečenic

Juho od kuhanih klobas precedimo, dodamo posušeno jušno zelenjavo, paradižnikovo mezgo in jo segrejemo do vrelišča.

Juha od kuhanja pečenic

Nato dodamo nam najljubšo zakuho (rezance, ribano kašo, vlivance, žličnike, …), ki jo kuhamo po navodilu proizvajalca, ki so navedena na embalaži, ali doma pripravljeno zakuho, po potrebi tudi dosolimo.

Juha od kuhanja pečenic

Brez dobrega mesa, ni dobre juhe in brez dobre juhe, ni dobrega kosila. Preberite nekaj idej za zakuho:

 

Juha od kuhanja pečenic

Dobra goveja, svinska ali kokošja juha so osnove dobrega slovenskega kosila. Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor