Polnjene paprike in čufti v enem loncu
Print Friendly, PDF & Email

Polnjene paprike in čufti v enem loncu so super kombinacija, ker paprika v omako izloči čudoviti okus po papriki, istočasno pa imamo kuhani dve različne jedi. Ker nikoli nisem kupila primerne količino mesa za polnjenje paprik, sem se odločila, da bom kupovala več mesa in istočasno kuhala polnjene paprike in čufte, tudi zaradi okusne omake.

Tako kuhane polnjene paprike in čufte lahko na hitro ohladimo in shranimo v hladilnik do 5 °C in tako shranjene uporabljamo še do 4 dni, mi samo od skupne količine odvzamemo kolikor potrebujemo za obrok in pogrejemo kolikor potrebujemo. Pogrete omake, paprik in čuftov ne vračamo nazaj v lonec, kjer imamo shranjeno papriko in čufte. Po tem receptu tudi varčujemo z energijo in z našim časom, ker skuhamo za štiri dni.

Polnjene paprike s čufti v enem loncu

Polnjene paprike in čufti v enem loncu

 • ni posebnih pripomočkov

Polnjene paprike in čufti v enem loncu

Za 8 do 10 obrokov

 • 7 velikih paprik, lahko tudi več majhnih
 • 2 kg mletega mešanega mesa 50% govejega in 50% svinjskega
 • 140 g riža
 • 100 g  čebule (sveže ali pražene)
 • 6 strokov česna
 • 1 šopek svežega ali žlica suhega peteršilja
 • 25 do 30 g morske soli
 • poper po želji
 • 1 l paradižnikove mezge
 • 2,5 l vode
 • 100 g pšenične moke tip 500
 • 2 jajci

Polnjene paprike in čufti v enem loncu

Odtehtajmo sestavine za nadev; čebulo in česen olupimo, ter na drobno sesekljamo. Mleto meso damo v večjo skledo, da bomo lahko vse sestavine za nadev dobro premešali, dodamo sesekljano čebulo in česen, na drobno narezan peteršilj, riž, sol in poper po želji, ter vse sestavine dobro premešamo.Polnjene paprike s čufti v enem loncu

Paprike operemo  in damo v cedilo, da odteče odvečna voda, nato jih pri peclju zarežemo in odstranimo pecelj s pečkami, pecelj shranimo, nato paprike nadevamo z mesnim nadevom in zapremo z pecljem.


Polnjene paprike s čufti v enem loncu
Tako nadevane paprike pokončno postavljamo v lonec, ko so vse nadevane paprike v loncu, jih zalijemo s paradižnikovo mezgo in 2 l vode, ter pristavimo na štedilnik, lonec pokrijemo, da paprike zavrejo in tako naj vrejo 30 minut.Polnjene paprike s čufti v enem loncu

Mesni masi, ki je ostala, dodamo jajci in dobro premešamo, nato iz njih naredimo srednje velike čufte.

V posodi pripravimo podmet za zgostitev omake; odmerimo moko in zalijemo s 500 ml vode, dobro premešamo, da se zdrobijo grudice moke in postane podmet gladek.

Polnjene paprike s čufti v enem loncu

Ko paprike vrejo približno 30 minut, jim dodamo še čufte in pustimo vreti vse skupaj še 15 minut, nato dodamo omaki še podmet.

Polnjene paprike s čufti v enem loncu

Previdno premešamo, da se podmet umeša v omako in kuhamo še 30 minut, proti koncu preizkusimo ali je omaka dovolj slana, če ni, jo dosolimo.

Polnjene paprike s čufti v enem loncu

Iz tako pripravljenega lonca lahko ponudimo paprike in čufte, za zraven pa paše tudi  krompir na različne načine.

Polnjene paprike s čufti v enem loncu

Dve različne jedi iz enega lonca, je super za vse, ki radi izbirajo med čufti in paprikami. Lučka Glaser

Priloge, ki jih lahko ponudite zraven paprike in čuftov:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor