Kodrolistni ohrovt v kremni juhi
Print Friendly, PDF & Email

Kodrolistni ohrovt v kremni juhi, ki smo mu dodali krompir, je nežnega neizrazitega sladkobnega okusa in ga najdemo v številnih jedilnikih za diabetike in zdravo prehrano. Kodrolistni ohrovt spada med kapusnice je zimska in spomladanska zelenjava, vsebuje veliko pomembnih hranil kot so vitamini A, C, E, B in K, minerale mangan, železo, kalcij, kalij in magnezij.

Kodrolistni ohrovt v kremni juhi

Pripomočki za kodrolistni ohrovt v kremni juhi

  • palični mešalnik

Sestavine za kodrolistni ohrovt v kremni juhi

Za štiri osebe:

  • 200 g kodrolistnega ohrovta
  • 250 g krompirja
  • 140 g čebule
  • 1 žličko narezanega česna
  • 150 ml mleka
  • 800 ml vode
  • 1 žlico posušene jušne zelenjave
  • 100 ml olja
  • morska sol po okusu
  • poper po okusu

Priprava kodrolistnega ohrovta v kremni juhi

Liste kodrolistnega ohrovta lahko trgamo tudi v zimskem času, saj dobro prenaša mraz in sneg, zato ga lahko čez zimo pustimo tudi v vrtu.

Kodrolistni ohrovt v kremni juhi

Če so nabrani listi kodrolistnega ohrovta pomrznjeni jih počasi odtajamo, da ne postanejo oveneli in ne izgubijo lepega, svežega izgleda. Pred kuhanjem liste operemo in odstranimo stebla listov, ki so trdi in vsebujejo vlakna.

Kodrolistni ohrovt v kremni juhi

Čebulo na drobno narežemo in jo na olju prepražimo toliko, da postekleni in zadiši, nato pa takoj dodamo na poljubno velike kose narezan krompir in posušeno jušno zelenjavo.Kodrolistni ohrovt v kremni juhiDolijemo vodo, posolimo, lonec pokrijemo in kuhamo 12 do 15 minut, da je krompir delno kuhan. Kodrolistni ohrovt narežemo na poljubno velike kose in ga dodamo delno kuhanemu krompirju, dolijemo mleko, posolimo, dodamo narezan česen, lonec pokrijemo in kuhamo še 12 do 15 minut.

Kodrolistni ohrovt v kremni juhiS paličnim mešalnikom sesekljamo vse sestavine, da dobimo gladko kašasto juho.

Kodrolistni ohrovt v kremni juhi

Juho postrežemo v skodelici ali pa na krožniku, ljubitelji popra pa jo lahko še popoprajo.

Kodrolistni ohrovt v kremni juhi

Ni juhe brez kruha, lahko je črn ali bel, ajdov ali ržen, zato nekaj nasvetov za doma pečen kruh. Lučka Glaser

  1. Rahle bige brez gnetenja.
  2. Pirin kruh s kislim testom.
  3. Koruzni kruh.
  4. Mlečen bel kruh iz kruhomata.
  5. Konopljin kruh iz kruhomata.
  6. Hitro pripravljen polnozrnat kruh iz aparata za peko kruha.
  7. Enostaven polnozrnat kruh z ovsenimi kosmiči.
  8. Enkrat vzhajan ajdov kruh z orehi.
Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor