Vampi z jajci v solati
Print Friendly, PDF & Email

Vampe z jajci v solati si pripravimo takrat, ko si zaželimo nekaj osvežujočega nevsakdanjega, saj so vampi bolj poredko na jedilniku. Danes dobimo že v vseh dobro založenih trgovinah in mesnicah kuhane narezane goveje vampe, ki so že izgubili večji del neprijetnega vonja in nam tako ni potrebno kuhati surovih vampov.

Vampi z jajci v solati

Pripomočki za pripravo vampov v solati:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo vampov v solati

Za štiri osebe:

  • 300 g kuhanih narezanih govejih vampov
  • 120 g narezane čebule
  • 3 jajca
  • 1 žlica domačih ocvirkov
  • kis po okusu
  • 1 žlica na drobno narezanega drobnjaka (svežega ali zamrznjenega)
  • sol po okusu

Postopek za pripravo vampov v solati

V hladno vodo damo kuhati jajca in, ko voda zavre, jih na zmernem ognju kuhamo 10 do 12 minut, za lažje lupljenje jih nato preložimo v hladno vodo.

Vampi z jajci v solati

Delno ohlajena jajca olupimo in lupino zavržemo, če doma sami pripravljamo kompost, lupine lahko zdrobimo in dodamo kompostu.

Vampi z jajci v solati

Čebulo olupimo, jo na drobno narežemo in jo skupaj s narezanimi jajci dodamo že kuhanim govejim vampom.

Vampi z jajci v solati

V kozici segrejemo ocvirke toliko, da se razpustijo.

Vampi z jajci v solati

Nato pa jih potresemo po vampih, čebuli in jajcih.

Vampi z jajci v solati

Vse sestavine rahlo premešamo, po želji dosolimo in potresemo z na drobno narezanim drobnjakom.

Vampi z jajci v solati

Iz govejih vampov lahko pripravimo tople ali hladne obroke. Lučka Glaser

Nekaj nasvetov za kuhanje in pripravo govejih vampov:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor