Pudingovo pecivo s kokosovo kremo
Print Friendly, PDF & Email

Bi nekaj sladkega, pa se vam ne ljubi preživeti preveč časa v kuhinji? Pudingovo pecivo s kokosovo kremo deluje prefinjeno, a njegova priprava ni zahtevna, pa tudi vse sestavine imate najbrž že doma. Idealno je za pogostitev večih oseb, saj se iz peciva nareže veliko kosov.

Pudingovo pecivo s kokosovo kremo – pripomočki:

Pri pripravi peciva bomo potrebovali velik (cca. 30 x 40 cm), globok pekač.

Pudingovo pecivo s kokosovo kremo – sestavine:

za biskvit

  • 300 g gladke moke
  • 240 g sladkorja
  • 10 jajc
  • 100 ml rastlinskega olja
  • 2 vaniljina sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 20 g kakava

za kremo

  • 1 l mleka
  • 100 g sladkorja
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 40 g kokosove moke
  • 1 žlica ruma (po želji)

in še

  • maščoba in moka za pekač

Pudingovo pecivo s kokosovo kremo – postopek:

Pečico ogrejemo na 180°C (ventilacijsko na 160°C), pekač namastimo in posujemo z moko. Jajca ubijemo v skledo, dodamo sladkor in penasto zmešamo z električnim mešalnikom.

Dodamo še olje in vaniljin sladkor, ter še naprej mešamo. Med mešanjem postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom. Približno polovico mase vlijemo v pekač in damo v pečico za približno 15 minut.

Preostali masi primešamo kakav, po potrebi pa dodamo še žlico ali dve vode.

Kremo pripravimo na podoben način, kot skuhamo puding. V kozici segrevamo 800 ml mleka in rum. Tega lahko po želji tudi izpustite. V manjši posodi zmešamo sladkor, puding in preostanek mleka. V vroče mleko nasujemo kokosovo moko, nato pa zakuhamo puding.

Pekač vzamemo iz pečice. Čez biskvit prelijemo še vročo kokosovo kremo in enakomerno razporedimo.

Na kremo previdno zlijemo še rjavo maso za biskvit. Maso zlivamo počasi po celotni površini, saj je ne moremo razporejati z žlico, ker se bo sicer mešala s kokosovo kremo.

Pecivo vrnemo v pečico in pečemo še približno 15 minut. Če je pecivo pečeno, najlažje preverimo s pomočjo zobotrebca. Ohlajeno pecivo narežemo na poljubno velike kocke.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Preizkusite še več preprostih peciv:

 

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor