Čokoladno pecivo s češnjami
Sezona češenj se je že pričela. Poleg marmelad, sokov in kompotov, lahko iz njih pripravimo tudi slastno pecivo. Za vse, ki se težko odločite med čokoladno in sadno sladico, je čokoladno pecivo s češnjami kot nalašč. Mehak in bogat čokoladni biskvit s sočnimi češnjami.
Čokoladno pecivo s češnjami – pripomočki:
- tehtnica
- žlica
- električni mešalnik
- dve skledi
- deska in nož za rezanje
- manjši pekač (cca. 20×30 cm)
- papir za peko
- pečica
Čokoladno pecivo s češnjami – sestavine:
- 4 jajca
- 160 g moke
- 180 g sladkorja
- 1 vaniljin sladkor
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 4 žlice tople vode
- 3 žlice belega olja
- 3 žlice kakava
- pest češenj
- sladkor v prahu
Čokoladno pecivo s češnjami – postopek:
Najprej vključimo pečico, da se ogreje na 180°C.
Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov, sladkorja in vaniljinega sladkorja z električnim mešalnikom stepemo trg sneg.
V drugi skledi penasto stepemo rumenjake, vodo, olje, moko, pecilni prašek in kakav.
Tej stepeni masi dodajamo sneg in še naprej mešamo.
Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo dobljeno maso. Če imamo sveže češnje, jim odstranimo koščice, lahko pa uporabimo tudi vložene ali zamrznjenje. Češnje prerežemo na polovice in jih razporedimo po masi za biskvit. Med pečenjem bodo češnje potonile v biskvit.
Pecivo pečemo približno 20 do 30 minut, pri 180°C.
Ko je pecivo pečeno, ga pustimo, da se ohladi. Narežemo ga na kocke in okrasimo s sladkorjem v prahu in izkoščičeno češnjo.
Naj vam tekne!