Črno-bele kocke s kokosom
Print Friendly, PDF & Email

Črno-bele kocke s kokosom so idealna sladica za vse, ki obožujejo kokos. Ker ni potrebno ločiti jajc, ter delati snega in zaradi merjenja s skodelico in žlico, bo priprava zelo enostavna.

crno-bele-kocke-s-kokosom

Črno-bele kocke s kokosom – pripomočki:

  • skodelica – lonček (200 ml)
  • skleda
  • večja kozica
  • metlica
  • električni mešalnik
  • pekač ( 20 x 30 cm)
  • žlica
  • zajemalka
  • cedilo

Črno-bele kocke s kokosom – sestavine:

Za biskvit

  • 2 jajci
  • 1 lonček sladkorja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1 lonček moke
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 3 žlice kakava
  • 1/2 lončka olja
  • 1/2 lončka mleka

Za kremo

  • 2 lončka mleka
  • 1/2 lončka sladkorja
  • 5 žlic pšeničnega zdroba
  • malo ruma
  • 2 lončka kokosove moke

In še

  • maščoba in moka za pekač
  • sladkor v prahu za posip

Črno-bele kocke s kokosom – postopek:

V skledi penasto zmešamo jajci z obema vrstama sladkorja. Med mešanjem pa postopoma dodajamo še ostale sestavine.

crno-bele-kocke-s-kokosom

Polovico mase predevamo v pomaščen in pomokan pekač, ter postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 160°C. pečemo 20 minut.

crno-bele-kocke-s-kokosom
Lotimo se priprave kreme. V kozici segrevamo mleko, ki smo mu dodali kanček ruma. Ko je mleko vroče, vanj vsujemo sladkor in pšenični zdrob, ter mešamo in še naprej kuhamo.

crno-bele-kocke-s-kokosom

Ko se masa začne zgoščevati, kozico odstavimo in primešamo kokosovo moko.

crno-bele-kocke-s-kokosom

Iz pečice vzamemo pekač z biskvitom, ter prelijemo s kuhano kremo.

crno-bele-kocke-s-kokosom

Čez kremo nežno razporedimo še preostalo biskvitno maso. To bomo najlažje storili z zajemalko. Pecivo vrnemo nazaj v pečico in še naprej pečemo, približno 30 minut. S pomočjo zobotrebca lahko preverimo, kdaj pecivo ne bo več surovo.

crno-bele-kocke-s-kokosom

Ohlajeno pecivo narežemo in posujemo s sladkorjem v prahu. Pomagamo si lahko s cedilom.

crno-bele-kocke-s-kokosom

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 33 Povprečno: 4.3]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor