Črno-bele kocke s kokosom
Črno-bele kocke s kokosom so idealna sladica za vse, ki obožujejo kokos. Ker ni potrebno ločiti jajc, ter delati snega in zaradi merjenja s skodelico in žlico, bo priprava zelo enostavna.
Črno-bele kocke s kokosom – pripomočki:
- skodelica – lonček (200 ml)
- skleda
- večja kozica
- metlica
- električni mešalnik
- pekač ( 20 x 30 cm)
- žlica
- zajemalka
- cedilo
Črno-bele kocke s kokosom – sestavine:
Za biskvit
- 2 jajci
- 1 lonček sladkorja
- 1 vaniljin sladkor
- 1 lonček moke
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 3 žlice kakava
- 1/2 lončka olja
- 1/2 lončka mleka
Za kremo
- 2 lončka mleka
- 1/2 lončka sladkorja
- 5 žlic pšeničnega zdroba
- malo ruma
- 2 lončka kokosove moke
In še
- maščoba in moka za pekač
- sladkor v prahu za posip
Črno-bele kocke s kokosom – postopek:
V skledi penasto zmešamo jajci z obema vrstama sladkorja. Med mešanjem pa postopoma dodajamo še ostale sestavine.
Polovico mase predevamo v pomaščen in pomokan pekač, ter postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 160°C. pečemo 20 minut.
Lotimo se priprave kreme. V kozici segrevamo mleko, ki smo mu dodali kanček ruma. Ko je mleko vroče, vanj vsujemo sladkor in pšenični zdrob, ter mešamo in še naprej kuhamo.
Ko se masa začne zgoščevati, kozico odstavimo in primešamo kokosovo moko.
Iz pečice vzamemo pekač z biskvitom, ter prelijemo s kuhano kremo.
Čez kremo nežno razporedimo še preostalo biskvitno maso. To bomo najlažje storili z zajemalko. Pecivo vrnemo nazaj v pečico in še naprej pečemo, približno 30 minut. S pomočjo zobotrebca lahko preverimo, kdaj pecivo ne bo več surovo.
Ohlajeno pecivo narežemo in posujemo s sladkorjem v prahu. Pomagamo si lahko s cedilom.
Brbončice vam bodo hvaležne.