Rjave rezine z orehi
Print Friendly, PDF & Email

Kombinacija orehov in čokolade je prava afrodizična izkušnja ali pa nedolžen spomin na otroštvo. Rjave rezine z orehi so pripravljene po prirejenem starem receptu za orehovo torto. Krema je bogata in maslena, biskvit pa penast in zanimive strukture zaradi dodatka orehov.

Rjave rezine z orehi – pripomočki:

  • velik in globok pekač
  • papir za peko
  • žlica
  • žlička
  • tehtnica
  • merilni valj
  • električni mešalnik
  • 2 skledi
  • kozica
  • metlica
  • skledica
  • nož
  • pladenj

Rjave rezine z orehi – sestavine:

za biskvit

  • 7 rumenjakov
  • 12 žlic mrzle vode
  • 300 g sladkorja
  • 8 beljakov
  • 350 g gladke moke
  • 150 g mletih orehov
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlici čokoladnega mleka za navlažitev biskvita (uporabite lahko tudi navadno mleko ali vodo in rum)

za kremo

  • 500 ml mleka
  • 5 žlic ostre moke
  • 8 žlic sladkorja
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1 rumenjak
  • 200 g masla

Rjave rezine z orehi – postopek:

Kremo skuhamo podobno kot puding. V kozico nalijemo 250 ml mleka in segrevamo. V skledici zmešamo ostro moko, sladkor, kakav in rumenjak, z ostankom mleka. Beljak shranimo in ga porabimo pri biskvitu.

V vroče mleko zakuhamo zmes in z metlico ves čas mešamo. Kuhamo kakšno minuto dlje, kot klasični puding.

Ko je masa res že zelo gosta, da je ne moremo več mešati, jo odstavimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi. Vmes večkrat premešamo, da se na površini ne naredi skorja.

V dve večji skledi ločimo jajca. K beljakom dodamo tudi beljak, ki nam je ostal od priprave kreme in z mešalnikom stepemo čvrst sneg. Rumenjakom dodamo vodo in mešamo z mešalnikom. Postopno dodamo sladkor in še naprej mešamo, da dobimo penasto zmes.

Počasi primešamo še moko s pecilnim praškom in mlete orehe.

Na koncu še ročno vmešamo sneg.

Pekač obložimo s papirjem za peko, vanj zlijemo maso za biskvit in pečemo v navadni pečici na 180°C (v ventilacijski pečici na 160°C), približno pol ure.

Ohlajen biskvit prerežemo na polovico po debelini. Spodnji del navlažimo s čokoladnim ali navadnim mlekom, uporabimo pa lahko tudi mešanico ruma in vode.

V večji skledi zmiksamo maslo, ki naj bo ogreto na sobno temperaturo. Nato po žlicah dodajamo ohlajeno kremo in ves čas miksamo.

Dobljeno kremo enakomerno namažemo po spodnjem delu biskvita in prekrijemo z zgornjo polovico biskvita.

Rahlo pritisnemo, da se obe polovici združita. Po želji, lahko biskvit okrasimo s stopljeno temno in belo čokolado ali s sladkorjem v prahu.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor