Temne mascarpone kocke z višnjami
Print Friendly, PDF & Email

Povsem običajen biskvit lahko enostavno spremenimo v prav posebno sladico. Dodamo mu le slastno kremo, ki je hkrati sladka, čokoladna in osvežilna. Sestavljena je iz osvežilnega mascarpone sira, pregrešne nutelle in sočnih višenj. Posebej primerna za trenutke, ko kolebate med čokoladno in sadno pregreho.

temne-mascarpone-kocke-z-visnjami

Temne mascarpone kocke z višnjam – pripomočki:

  • skleda
  • skodelica
  • tehtnica
  • električni mešalnik
  • žlica
  • pekač (20 x 30 cm)
  • papir za peko
  • nož

Temne mascarpone kocke z višnjam – sestavine:

za biskvit

  • 4 jajca
  • 160 g moke
  • 180 g sladkorja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 4 žlice tople vode
  • 3 žlice sončničnega olja
  • 3 žlice kakava

za kremo

  • 250 g mascarpone sira
  • 3 žlice nutelle
  • lonček višenj (cca. 40 kosov) in malo višnjevega soka

Temne mascarpone kocke z višnjam – postopek:

Jajca in obe vrsti sladkorja penasto stepemo.

temne-mascarpone-kocke-z-visnjami

V drugi posodi odmerimo moko, pecilni prašek in kakav, ter primešamo k stepenim jajcem. Na koncu primešamo še olje in vodo.

temne-mascarpone-kocke-z-visnjami

Maso vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s papirjem za peko. Pecivo pečemo približno 20 do 30 minut, pri 180°C v navadni pečici.

temne-mascarpone-kocke-z-visnjami

Ko se biskvit ohladi, ga po dolžini prerežemo na pol. Spodnji biskvit navlažimo z nekaj žlicami višnjevega soka. Če višnjevega soka nimamo, lahko uporabimo drug sok, sladkano vodo ali pa malo čokoladnega likerja, pomešanega z mlekom. V skledi zmiksamo mascarpone sir in dodamo nutello. Po okusu lahko dodamo še več nutelle.

temne-mascarpone-kocke-z-visnjami

Na koncu v kremo vmešamo še višnje, ki smo jih razkoščičili in razrezali na polovice. Uporabimo lahko sveže, zamrznjene ali višnje iz kompota.

temne-mascarpone-kocke-z-visnjami

S kremo premažemo spodnji biskvit. Po želji lahko prihranimo nekaj višenj in jih razporedimo po kremi.

temne-mascarpone-kocke-z-visnjami

Pokrijemo z zgornjim delom biskvita in rahlo pritisnemo, da se oba dela spojita. Pecivo postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.

temne-mascarpone-kocke-z-visnjami

Po vrhu lahko posujemo sladkor v prahu ali pa pripravimo čokoladni obliv.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 25 Povprečno: 4.2]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor