Temne mascarpone kocke z višnjami
Povsem običajen biskvit lahko enostavno spremenimo v prav posebno sladico. Dodamo mu le slastno kremo, ki je hkrati sladka, čokoladna in osvežilna. Sestavljena je iz osvežilnega mascarpone sira, pregrešne nutelle in sočnih višenj. Posebej primerna za trenutke, ko kolebate med čokoladno in sadno pregreho.
Temne mascarpone kocke z višnjam – pripomočki:
- skleda
- skodelica
- tehtnica
- električni mešalnik
- žlica
- pekač (20 x 30 cm)
- papir za peko
- nož
Temne mascarpone kocke z višnjam – sestavine:
za biskvit
- 4 jajca
- 160 g moke
- 180 g sladkorja
- 1 vaniljin sladkor
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 4 žlice tople vode
- 3 žlice sončničnega olja
- 3 žlice kakava
za kremo
- 250 g mascarpone sira
- 3 žlice nutelle
- lonček višenj (cca. 40 kosov) in malo višnjevega soka
Temne mascarpone kocke z višnjam – postopek:
Jajca in obe vrsti sladkorja penasto stepemo.
V drugi posodi odmerimo moko, pecilni prašek in kakav, ter primešamo k stepenim jajcem. Na koncu primešamo še olje in vodo.
Maso vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s papirjem za peko. Pecivo pečemo približno 20 do 30 minut, pri 180°C v navadni pečici.
Ko se biskvit ohladi, ga po dolžini prerežemo na pol. Spodnji biskvit navlažimo z nekaj žlicami višnjevega soka. Če višnjevega soka nimamo, lahko uporabimo drug sok, sladkano vodo ali pa malo čokoladnega likerja, pomešanega z mlekom. V skledi zmiksamo mascarpone sir in dodamo nutello. Po okusu lahko dodamo še več nutelle.
Na koncu v kremo vmešamo še višnje, ki smo jih razkoščičili in razrezali na polovice. Uporabimo lahko sveže, zamrznjene ali višnje iz kompota.
S kremo premažemo spodnji biskvit. Po želji lahko prihranimo nekaj višenj in jih razporedimo po kremi.
Pokrijemo z zgornjim delom biskvita in rahlo pritisnemo, da se oba dela spojita. Pecivo postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.
Po vrhu lahko posujemo sladkor v prahu ali pa pripravimo čokoladni obliv.
Brbončice vam bodo hvaležne.