Preprosto pecivo s črto
Print Friendly, PDF & Email

Včasih se nam zalušta kaj sladkega, pa se nam ne ljubi preživeti preveč časa v kuhinji. Spet drugič se nam mudi in moramo na hitro pripraviti sladico. Tudi če ste začetniki v kuhinji, vam ta sladica ne bo povzročala preglavic. Priprava je otročje lahka in bo vedno uspela. Biskvit je penasto mehak, piko na i pa bo dodala slastna marmelada – najbolje, če kar domača.

preprosto-pecivo-s-crto

Preprosto pecivo s črto – pripomočki:

  • skleda
  • električni mešalnik
  • tehtnica
  • merilna posoda
  • pekač (20×30 cm)
  • papir za peko
  • cedilce
  • žlica
  • nož

Preprosto pecivo s črto – sestavine:

  • 4 jajca
  • 250 g sladkorja
  • 250 g gladke moke
  • 100 ml sončničnega olja
  • 100 ml mleka
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • marmelada
  • sladkor v prahu

Preprosto pecivo s črto – postopek:

V skledo ubijemo jajca. Dodamo obe vrsti sladkorja in penasto zmešamo z električnim mešalnikom.

preprosto-pecivo-s-crto

Med mešanjem dodamo še mleko in olje. Na koncu dodamo še moko s pecilnim praškom in še malo mešamo.

preprosto-pecivo-s-crto

Biskvitno maso vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s papirjem za peko. Pečemo približno pol ure, pri 180°C v navadni pečici. Če nismo prepričani ali je biskvit pečen, si lahko pomagamo z zobotrebcem. Pecivo je pečeno, če se na zobotrebec ne prime biskvitna masa, ko ga zapičimo v biskvit.

preprosto-pecivo-s-crto

Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in zvrnemo na delovno površino ali predenemo s pomočjo papirja za peko iz pekača. Pustimo, da se biskvit ohladi. Ohlajen biskvit vzdolžno prerežemo in spodnjo polovico premažemo z najljubšo marmelado. Pecivo bo lepše, če ga boste premazali s temnejšo marmelado, najbolj slastno pa bo, če boste uporabili marmelado iz domače ozimnice.preprosto-pecivo-s-crto

Zgornjo polovico vrnemo na namazani del in rahlo pritisnemo, da se oba dela spojita. Razrežemo na kocke in s pomočjo cedilca posujemo s sladkorjem v prahu.

preprosto-pecivo-s-crto

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.2]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor