Sočno pecivo s pudingovo kremo in sadjem
Print Friendly, PDF & Email

Puhast jogurtov biskvit s čokolado, najljubše sadje in pudingova krema so sestavni deli za preprosto in hitro pripravljeno sladico, ki bo ostala sočna več dni. Všeč bo vsem ljubiteljem sadnih in svežih sladic. Ker pa kreme ni preveč, bodo po njej z veseljem posegli tudi tisti, ki niso navdušeni nad kremastim pecivom. Uporabite lahko najljubše sadje, ali pa kombinacijo večih vrst. Pecivo bo uspelo tako s svežim, zamrznjenim, kot tudi s sadjem iz kompota.

socno-pecivo-s-pudingovo-kremo-in-sadjem

Sočno pecivo s pudingovo kremo in sadjem – pripomočki:

  • globok pekač od pečice
  • skleda
  • skodelica (200 ml)
  • žlica
  • električni mešalnik
  • kozica
  • metlica
  • nož
  • deska za rezanje
  • skledica
  • zajemalka
  • krpa

Sočno pecivo s pudingovo kremo in sadjem – sestavine

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 1,5 skodelice sladkorja
  • 4 skodelice moke
  • 2 vaniljina sladkorja
  • 2 pecilna praška
  • 1 skodelica olja
  • 2 skodelici jogurta
  • 100 g jedilne čokolade
  • maščoba in moka za pekač

Za sadno oblogo:

  • 2 skodelici poljubnega sadja
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Za pudingovo kremo:

  • 1 l mleka
  • 2 vrečki vaniljinega pudinga
  • 5 žlic sladkorja
  • malo ruma

Sočno pecivo s pudingovo kremo in sadjem – postopek:

V skledo ubijemo jajca, dodamo obe vrsti sladkorja in stepamo z električnim mešalnikom.

socno-pecivo-s-pudingovo-kremo-in-sadjem

Med stepanjem dodamo še moko, pomešano s pecilnim praškom. Na koncu prilijemo še olje in jogurt, ter vse dobro premešamo.

socno-pecivo-s-pudingovo-kremo-in-sadjem

Jedilno čokolado razlomimo na manjše koščke in jo postavimo za nekaj sekund v mikrovalovno pečico. Čokolado premešamo in jo še malo segrevamo. To delamo res počasi in postopno, da se čokolada ne zažge. Ko je približno polovico čokolade že tekoče, jo vzamemo iz mikrovalovne pečice in jo mešamo, da se postopoma razpusti še preostala čokolada.

socno-pecivo-s-pudingovo-kremo-in-sadjem

Čokolado lahko razpustimo tudi nad soparo. Že rahlo ohlajeno čokolado dodamo k masi za biskvit in jo dobro vmešamo z električnim mešalnikom.

socno-pecivo-s-pudingovo-kremo-in-sadjem

Pekač pomastimo in pomokamo, ter vanj vlijemo maso za biskvit. Enakomerno jo razporedimo po pekaču in damo v pečico, ogreto na 180°C, za približno 35 – 40 minut.

socno-pecivo-s-pudingovo-kremo-in-sadjem

Med tem časom pripravimo sadje. Izberemo lahko najljubše sadje ali pa kombinacijo različnih vrst. Uporabimo lahko sveže sadje, iz kompota ali pa zamrznjenega. Jaz sem uporabila kombinacijo prvega pomladnega sadja: jagode, češnje in borovnice. Po potrebi odstranimo koščice in zelene dele, večje sadje pa razrežemo na manjše koščke, da bo kasneje pecivo lažje rezati. Po sadju posujemo sladkor, da sadje spusti nekaj tekočine. Če uporabimo zamrznjeno sadje, ga pogrejemo v kozici in počakamo, da se sladkor stopi. V tem primeru lahko uporabimo tudi kristalni sladkor, namesto sladkorja v prahu.

socno-pecivo-s-pudingovo-kremo-in-sadjem

Ko je biskvit pečen (to najlažje preverimo s pomočjo zobotrebca), ga vzamemo iz pečice in zvrnemo na krpo, ter pustimo, da se ohladi. Ohlajen biskvit vzdolžno prerežemo na polovico. Spodnjo polovico vrnemo v pekač in navlažimo s tekočino, ki jo je spustilo sadje. Po navlaženem biskvitu enakomerno razporedimo sadje.

socno-pecivo-s-pudingovo-kremo-in-sadjem

Nato se lotimo priprave pudingove kreme. V skledici zmešamo prašek za puding, sladkor in približno 200 ml mleka. Preostalo mleko vlijemo v kozico in segrevamo. K mleku dodamo še kanček ruma.

socno-pecivo-s-pudingovo-kremo-in-sadjem

Ko mleko skorajda zavre, vanj zakuhamo puding. Ko se začne zgoščevati ga odstavimo s štedilnika in ga s pomočjo zajemalke polivamo po biskvitu, obloženim s sadjem. Ko porabimo ves puding, pokrijemo spodnji del z drugo polovico biskvita in rahlo pritisnemo, da se oba dela spojita.

socno-pecivo-s-pudingovo-kremo-in-sadjem

Tako sestavljeno pecivo postavimo na hladno mesto, da se popolnoma ohladi in strdi. Najbolje je, če pecivo postavimo kar v hladilnik. Ko je pecivo dobro ohlajeno, ga razrežemo na poljubno velike kose in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

sočno puding

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor