Bassless – Rjav biskvit s kislo smetano in višnjami
Bassless je a capella skupina iz Ljubljane, ki jo je širna Slovenija spoznala na tekmovanju Slovenija ima talent, kjer so se prebili vse do polfinala. Kristjan, Karin, Nastja, Klemen in Matej ustvarjajo inovativne odrske nastope, ki temeljijo na prepoznavnem glasbenem izrazu in zapletenih koreografskih segmentih.
Člani skupine Bassless so sicer navajeni zadovoljevati potrebe glasbenih sladokuscev, tokrat pa so nam zaupali recept za prav slastno pecivo. Rjav biskvit je puhast in sočen, nadev s kislo smetano in višnjami pa poskrbi za rahlo kislo osvežitev, ki še posebej prija v vročih poletnih dneh. Priprava je tako enostavna, da se je lahko loti tudi vsak začetnik, a rezultat vas bo navdušil.
Bassless – Rjav biskvit s kislo smetano in višnjami – sestavine:
Za testo:
- 4 jajca
- 200 g sladkorja
- 1 vaniljin sladkor
- 1 dcl tople vode
- 1 dcl olja
- 200 g moke
- 1 pecilni prašek
- 4 žlice kakava (Benko ali Nesquick)
Za nadev:
- 1 velika kisla smetana (400 g)
- 5 žlic sladkorja
- višnje
Potreboval pa boš še:
- električni mešalnik
- 2 posodi
- žlico
- tehtnico
- posodo za merjenje tekočin
- pekač (20 x 30 cm)
- papir za peko
- nož