Bassless – Rjav biskvit s kislo smetano in višnjami
Print Friendly, PDF & Email

Bassless je a capella skupina iz Ljubljane, ki jo je širna Slovenija spoznala na tekmovanju Slovenija ima talent, kjer so se prebili vse do polfinala. Kristjan, Karin, Nastja, Klemen in Matej ustvarjajo inovativne odrske nastope, ki temeljijo na prepoznavnem glasbenem izrazu in zapletenih koreografskih segmentih.

Člani skupine Bassless so sicer navajeni zadovoljevati potrebe glasbenih sladokuscev, tokrat pa so nam zaupali recept za prav slastno pecivo. Rjav biskvit je puhast in sočen, nadev s kislo smetano in višnjami pa poskrbi za rahlo kislo osvežitev, ki še posebej prija v vročih poletnih dneh. Priprava je tako enostavna, da se je lahko loti tudi vsak začetnik, a rezultat vas bo navdušil.

bassless-rjav-biskvit-s-kislo-smetano-in-visnjami

Bassless – Rjav biskvit s kislo smetano in višnjami – sestavine:

 Za testo:

  • 4 jajca
  • 200 g sladkorja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1 dcl tople vode
  • 1 dcl olja
  • 200 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 4 žlice kakava (Benko ali Nesquick)

Za nadev:

  • 1 velika kisla smetana (400 g)
  • 5 žlic sladkorja
  • višnje

Potreboval pa boš še:

  • električni mešalnik
  • 2 posodi
  • žlico
  • tehtnico
  • posodo za merjenje tekočin
  • pekač (20 x 30 cm)
  • papir za peko
  • nož

In kako pripraviš rjavi biskvit s kislo smetano in višnjami po receptu skupine Bassless?

Stepeš jajca, toplo vodo, ter med stepanjem postopoma dodajaš sladkor in vaniljin sladkor.
bassless-rjav-biskvit-s-kislo-smetano-in-visnjami
Nato v ločeni posodi zmešaš moko, pecilni prašek in kakav. Polovico nastale mešanice vsuješ v skledo s stepenimi jajci in stepaš na majhni hitrosti, dokler ne nastane gladka masa. Nato dodaš še drugo polovico in tudi to stepeš do gladke mase.
bassless-rjav-biskvit-s-kislo-smetano-in-visnjami
Na koncu vliješ še olje in premešaš. Nastalo zmes vliješ v pekač  in pečeš na 180°C dokler ni pečeno (20 – 30 min).
bassless-rjav-biskvit-s-kislo-smetano-in-visnjami
Med pečenjem zmešaš v posodi kislo smetano in sladkor, ter dodaš narezane višnje. Po želji lahko dodaš tudi kokos, mlete orehe ali lešnike.
bassless-rjav-biskvit-s-kislo-smetano-in-visnjami
Ko je biskvit pečen ga pusti, da se ohladi. Nato ga po sredini prereži. Na eno polovico namaži nadev, nato pa ga z drugo polovico pokrij. Pusti ga v hladilniku, da se ohladi in napoji s slastnim nadevom.
bassless-rjav-biskvit-s-kislo-smetano-in-visnjami
Pecivo razreži na poljubno velikost in slastni koščki biskvita so pripravljeni za mlaskanje. Po želji lahko pecivo potreseš z mletim sladkorjem ali čokolado.
bassless-rjav-biskvit-s-kislo-smetano-visnjami
Dober tek!
Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.6]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor