Testenine s pestom bazilike
Print Friendly, PDF & Email

Testenine s pestom iz bazilike (priporočam domačega)so hitro pripravljene in okusne, polne arome. Lahko uživamo tople ali hladne, primerne so tudi, da jih nesemo s seboj v službo za malico, doma pa jih lahko postrežemo za kosilo ali večerjo. Obrok pa vedno popestri in dopolni sezonska solata.

Testenine s pestom iz bazilike – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Testenine s pestom iz bazilike – sestavine

Za 4 osebe:

  • 400 g testenin
  • 4000 ml vode (za kuhanje)
  • 40 g morske soli
  • 200 g pesta iz bazilike
  • 30 g parmezana ali sira po želji
  • poper po želji

Testenine s pestom iz bazilike – postopek priprave

Za kuhanje testenin uporabimo desetkratno količino vode; za 100 g testenin odmerimo liter vode, glede na količino testenin povečujemo količino vode.

Vodo osolimo, ko zavre, vanjo stresemo testenine, ki jih pomešamo, da se ne oprimejo dna lonca, med kuhanjem jih večkrat pomešamo. Čas kuhanja je odvisen od vrste testenin, upoštevajmo navodila proizvajalca.Testenine kuhamo v odkriti posodi z rahlim vrenjem, da voda ves čas enakomerno vre, pred koncem kuhanja, testenine preizkusimo, da preverimo ali so dovolj kuhane. Testenine odcedimo in jih takoj stresemo v skledo.

Nasvet
Al dente ali kuhane na zob, testenine imajo nižji glikemični indeks kot razkuhane (mehke), zato pazite, da jih ne razkuhate.

Testenine z domačim pestom iz bazilike

Še vročim testeninam dodamo pesto iz bazilike in polovico naribanega parmezana.

Testenine z domačim pestom iz bazilike

Dobro premešamo, tako je jed hitro pripravljena, da jo postrežemo, vsekakor pa se zraven lepo poda sezonska solata.

Testenine z domačim pestom iz bazilike

Preostalo polovico parmezana ponudimo za posipanje naknadno, po vrhu že pripravljenega krožnika s testeninami. Zraven ponudimo poper in list bazilike za dekoracijo.

Testenine z domačim pestom iz bazilike

Testenine s pestom iz bazilike lahko ponudimo tople, kakor tudi hladne. V obeh primerih je jed okusna. Lučka Glaser

Ideje za hitro in enostavno pripravo testenin na različne načine:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor