Zdrava rumena koleraba v omaki
Print Friendly, PDF & Email

Okus rumene kolerabe v omaki je sladko slan in čisto malo  grenak in zaradi sladkorja, ki ga popražimo, priporočam, da poskusite kolerabo v omaki, saj je okus čudovit. Koleraba je po krivici zapostavljena, saj le malo ljudi ve, kako zdrava je v resnici. Slastna omaka z rumeno kolerabo je okusna, zdrava, nizkokalorična in čudovita priloga. Jaz obožujem kolerabo k pire krompirju in kuhani govedini. Omako kolerabe pa lahko ponudimo tudi k praženem krompirju, rižu, ajdi, polenti, testeninam in žgancem.

Zdrava rumena koleraba

Zdrava rumena koleraba v omaki – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • žlica
  • zajemalka
  • kozica
  • tehtnica
  • štedilnik

Zdrava rumena koleraba v omaki – sestavine

Za 4 osebe:

  • 400 g rumene kolerabe
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica bele gladke moke
  • sol
  • voda
  • peteršilj ali drobnjak za posuti

Zdrava rumena koleraba v omaki – priprava:

Kolerabo olupimo, operemo in narežemo na pol centimetre velike kocke.V kozici segrejemo olje, stresemo vanj sladkor in ga med mešanjem počasi pražimo, da postane karamelno rjav.

Zdrava rumena koleraba v omaki

Paziti moramo, da ne potemni preveč. Ko sladkor postane karamelno rjav takoj dodamo kolerabo, pražimo 3 – 5 minut nato solimo in prilijemo zajemalko vroče vode. Pokrito dušimo 5 minut.

 

Zdrava rumena koleraba v omaki

Nato potresemo z moko, zmešamo in prilijemo toliko tople vode, da je omaka srednje gosta ter kuhamo še 3 – 5 minut.

Zdrava rumena koleraba v omaki

Ko je kuhana, dodamo še sesekljan peteršilj ali drobnjak in takoj postrežemo.

Zdrava rumena koleraba v omaki

Ideja!
Na tak način lahko pripravite omako iz več vrst gomoljnic: repa, pastinak, korenček, zelena …

Zdrava rumena koleraba v omaki

Dober tek vam želi Lučka.

Ocena:
Skupaj: 19 Povprečno: 4.4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor