Smuti z jagodami, korenčkom in pomarančo
Print Friendly, PDF & Email

Rada se igram in kombiniram različno sadje in zelenjavo, ko pripravljam smutije. Tokrat z vami delim recept za meni zelo ljub okus smutija z jagodami, korenčkom in pomarančo. Je osvežilen in prebudi naše čute. Več kot odlična malica.

Za pripravo smutija z jagodami, korenčkom in pomarančo

  • nož
  • ožemalnik citrusov
  • deska za rezanje
  • blender

Sestavine za smuti z jagodami, korenčkom in pomarančo

Za 1 osebo

  • 5 jagod (cca. 100 – 120 g)
  • 1 korenček (cca. 40 – 50 g)
  • sveže iztisnjen sok dveh pomaranč (cca. 1,5 – 2 dl)

Priprava smutija z jagodami, korenčkom in pomarančo

Jagode operemo pod hladno vodo in jim odstranimo zeleni del, odrežemo tudi morebitne slabe, gnile dele. Jagode narežemo na polovice ali četrtine in jih damo v posodico blenderja. Korenje ostrgamo in ga narežemo na manjše koščke in jih dodamo k jagodam.

Pomaranči dobro povaljamo po delovni površini (tako bomo iz njiju dobili več soka), nato pa ju prerežemo na polovico in dobro ožamemo. Sok obeh pomaranč dodamo k jagodam in korenčku. Prav tako dodamo meso pomaranče, ki se je nabralo na ožemalniku citrusov.

Vklopimo blender in vse sestavine dobro zmiksamo v okusen in osvežilen smuti z jagodami, korenčkom in pomarančo. Sama ga zmiksam tako, da nekaj koščkov jagod in korenčka ostane celih, saj mi je prav všeč hrustanje svežega korenja. Vi pa kakor želite, lahko ga zmiksate do ”gladkega” smutija, brez koščkov.

Uživajte v okusu smutija z jagodami, korenčkom in pomarančo. Njegov okus vas bo prijetno presenetil, obljubim. 😉

Ljubitelji smutijev poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor