Smuti z ovsenimi kosmiči, ingverjem in cimetom
Print Friendly, PDF & Email

Smuti z ovsenimi kosmiči, ingverjem in cimetom je krasen smuti za začetek dneva. Ker je malo bolj gost si ga pripravim kar za zajtrk. Je točno tisto kar potrebujem, da začnem dan.  Pa še same zdrave reči so v njem.

smuti-z-ovsenimi-kosmici-ingverjem-in-cimetom-1

Pripomočki za smuti z ovsenimi kosmiči, ingverjem in cimetom

  • blender ali palični mešalnik s posodico
  • ribežen
  • nož
  • jedilna žlica

Sestavine za smuti z ovsenimi kosmiči, ingverjem in cimetom

Za 1 osebo

  • 1 hruška
  • 2 sveži figi
  • 0,5 cm olupljene korenine ingverja
  • 2 jedilni žlici ovsenih kosmičev
  • 200 g kefirja (lahko tudi navadni tekoči jogurt)
  • 1/2-1 čajna žlička mletega cimeta

Po želji:

  • 1 čajna žlička medu
Nasvet
Če nimate svežih fig, uporabite suhe, ki pa jih pred tem za nekaj ur (lahko tudi čez noč) namočite v vodi. 

Postopek priprave smutija z ovsenimi kosmiči, ingverjem in cimetom

Hruško operemo, prerežemo, izrežemo pečke in na kose narezano hruško damo v blender. Figi operemo in ju z roko razpolovimo in dodamo k hruškama. Košček ingverjeve korenine olupimo in na drobno naribamo k hruški in figama. Zalijemo s kefirjem, dodamo 2 žlici ovsenih kosmičev in na koncu še cimet.

smuti-z-ovsenimi-kosmici-ingverjem-in-cimetom

Vse skupaj dobro zmiksamo. Če se vam bo smuti zdel pregost, mu lahko dolijete malo vode (npr. 0,5 dl) in ponovno za nekaj sekund vklopite blender. Sicer pa smuti z ovsenimi kosmiči, ingverjem in cimetom prelijemo v kozarec in popijemo ali pa pojemo s pomočjo žlice.

smuti-z-ovsenimi-kosmici-ingverjem-in-cimetom-2

In že lahko uživamo v okusu smutija z ovsenimi kosmiči, ingverjem in cimetom, ki nas bo nasitil in nam dal energije za izzive, ki so pred nami. Naj kot zanimivost povem (za tiste, ki niste ravno ljubitelji ingverja), da se samega ingverja niti ne občuti, najbolj do izraza pride cimet.

smuti-z-ovsenimi-kosmici-ingverjem-in-cimetom-3

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.1]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor