Avokadov smuti z arašidovim maslom
Print Friendly, PDF & Email

Avokadov smuti z arašidovim maslom, lahko bi mu rekli tudi avokadova krema, saj je vse skupaj tako gosto, da lahko jemo kar z žličko, je okusna malica in sladkanje v enem. Okus arašidovega masla nadvlada avokadu, banana pa poskrbi za nežno, kremno in gosto  strukturo. Avokadov smuti z arašidovim maslom je vsekakor tudi način kako avokado ponuditi tudi tistim, ki njegovega okusa ne marajo ravno najbolj.

Pripomočki za pripravo avokadovega smutija z arašidovim maslom:

  • blender
  • nož
  • manjša posodica primerna za zamrzovanje
  • zamrzovalnik
  • žlica
  • merilnik tekočin

Sestavine za avokadov smuti z arašidovim maslom

Za 2 porciji

  • 1 banana
  • 1/2 avokada
  • 3-4 žlice arašidovega masla
  • nekaj praženih arašidov za dekoracijo, lahko pa jih nekaj dodate tudi kar v smoothie (sama sem uporabila soljene, ker nesoljenih nisem imela pri roki)
  • 2 dl tekočega jogurta (lahko tudi mleka ali drugega rastlinskega napitka)

Priprava avokadovega smutija z arašidovim maslom

Najprej olupimo banano in jo narežemo na kolobarje. Kolobarje banane damo v manjšo posodico in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik, vsaj za eno uro, lahko tudi dlje (jaz sem jo imela v zamrzovalniku tri dni, saj sem vmes že pozabila na vse skupaj). 🙂

Po tem, ko je banana zamrznjena, si pripravimo posodico blenderja in vanjo damo polovico avokada (avokado prerežemo na pol in z žlico izdolbemo njegovo meso v posodico blenderja). Dodamo še banane in arašidovo maslo. Dolijemo tekoč jogurt. Tisti, ki želite, lahko dodate tudi nekaj arašidov.

Vse skupaj zmiksamo z blenderjem, da dobimo enostno zmes, kremne teksture.

Zmes nadevamo v dva servirna kozarčka in po želji po vrhu okrasimo z nekaj arašidi.

Smuti postrežemo takoj. Uživajte v okusu.

Ljubitelje smutijev vabim, da poskusijo tudi:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor