Ledeni smuti banana-jagoda z grškim jogurtom
Print Friendly, PDF & Email

Rada imam sladoled, rada pa imam tudi različne smutije. In tako je nastala prava poletna osvežitev, ki zadovolji obe moji želji; ledeni smuti banana-jagoda z grškim jogurtom. Narejen brez dodanega sladkorja in le iz 3 osnovnih sestavin, ki pa jih lahko malenkost prilagajate svojemu okusu.

ledeni-smuti-banana-jagoda-z-grškim-jogutrom (1)

Pripomočki za ledeni smuti banana-jagoda z grškim jogurtom

  • blender
  • plastična posoda s pokrovčkom, primerna za zamrzovanje
  • nož
  • zamrzovalnik

Sestavine za ledeni smuti banana-jagoda z grškim jogurtom

Za 3 porcije:

  • 2 banani
  • 200 g jagod (lahko tudi drugo sadje)
  • 250 g grškega jogurta
  • po želji malo nastrgane čokolade za dekoracijo

Postopek za ledeni smuti banana-jagoda z grškim jogurtom

Najprej olupimo banane in jih narežemo na kolobarje, jagode operemo, očistimo morebitno prst in odstranimo zeleni pecelj. Tudi jagode razrežemo na manjše kose, manjše jagode lahko pustimo cele. Vse skupaj damo v plastično posodo, primerno za zamrzovanje, pokrijemo in damo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure.

ledeni-smuti-banana-jagoda-z-grškim-jogutrom (2)

Zamrznjene banane in jagode vzamemo iz zamrzovalnika. V blender damo sadje, nato še grški jogurt. Sama sestavine v blender dodam po plasteh (sadje-jogurt-sadje-jogurt), ni pa nujno. Vse sestavine zmiksamo v enotno zmes in ledeni smuti banana-jagoda z grškim jogurtom je pripravljen.

ledeni-smuti-banana-jagoda-z-grškim-jogutrom-1 (1)

Ideja
Smuti banana-jagoda z grškim jogurtom lahko pripravite tudi iz svežega sadja. Lahko pa greste še korak dlje in si pripravite sladoled. Za to boste potrebovali še aparat za sladoled. Ko boste vse sestavine zmiksali v enotno zmes, zmes vlijte v aparat za sladoled in pustite, da se vse skupaj spremeni v okusen sladoled z okusom banana-jagoda z grškim jogurtom.

Ledeni smuti banana-jagoda z grškim jogurtom vlijemo v poljubne kozarce in po želji potresemo z malo nastrgane čokolade.

ledeni-smothi-banana-jagoda-z-grškim-jogutrom (6)

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor