Smuti s figami in mandlji
Print Friendly, PDF & Email

Fige so krasne za pripravo smutijev. Ne le, da so zdrave, njihov nežen okus se lepo dopolnjuje s praktično katerimkoli sadjem. A meni najljubši smuti s figami, je smuti s figami in mandlji. Nežen okus fig, mandljev in kremna tekstura smutija, za katero so ”krive” banane. Le 4 sestavine in nekaj minutk in že boste lahko uživali v okusih smutija s figami in mandlji.

smuti-s-figami-in-manldji-3

Pripomočki za smuti s figami in mandlji

  • blender s posodico ali palični mešalnik
  • merilnik tekočin

Sestavine za smuti s figami in mandlji

Za 1 osebo:

  • 1 banana
  • 2 sveži fige
  • 1,5 dl vode
  • 10 mandljev

Nasvet
Če svežih fig nimate, lahko uporabite tudi suhe. A vam v tem primeru svetujem, da fige za nekaj ur (lahko tudi čez noč) namočite v vodi, da se bodo zmehčale in tako lažje zmlele. 

Priprava smutija s figami in mandlji

Banano olupimo in jo nalomomo v posodico blenderja. Fige operemo in jih cele ali pa razkosane dodamo k bananam. K figam in bananam dodamo še mandlje (cele, neolupljene). Dolijemo še vodo. Vsebino zmiksamo v smuti s figami in mandlji.

smuti-s-figami-in-mandlji

Nasvet
Zaradi mandljev svetujem, da smuti miksate 1-2 minuti, da se bodo mandlji res dobro zmleli. V kolikor boste uporabili suhe fige, še posebej, če jih prej ne boste namočili, je malce daljši čas miksanja prav tako nujen. 

Smuti s figami in mandlji prelijemo v kozarec in uživamo v kremnem okusu smutija.

smuti-s-figami-in-mandlji-2

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor