Smuti banana-malina
Print Friendly, PDF & Email

Smuti banana-malina je eden izmed mojih najljubših.  je prijetnega okusa in je seveda zdrava malica ali osvežitev kar tako. Napolnite svoje telo z malo vitamini in popijte ta krasen smuti banana-malina za katerega potrebujete le nekaj sestavin.

smuti-banana-malina-1

Pripomočki za pripravo smutija banana-malina

  • blender
  • merilnik tekočin (če posodica vašega blenderja nima merilnih oznak)

Sestavine za smuti banana-malina

Za 1 osebo

  • 1 banana
  • 1 pest malin (lahko so zamrznjene ali sveže)
  • 1,5 dl hladne vode
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja z burbonsko vaniljo (lahko tudi izpustite)

Postopek priprave smutija banana-malina

Pripravimo si posodico blenderja in vanjo na koščke nalomimo banano, ki smo jo pred tem olupili, dodamo pest malin, zavojček vaniljevega sladkorja z burbonsko vaniljo in dolijemo vodo.

smuti-banana-malina-2

Namestimo posodico blenderja na blender in vsebino zmiksamo tako, da dobimo smuti banana-malina, ki ga prelijemo v poljubne skodelice in popijemo.

smuti-banana-malina-3

Ideja za pripravo
Če bi želeli vseeno malo bolj ”konkretno” malico ali pa vam bo smuti banana-malina predstavljal zajtrk, lahko v smuti dodate še 1-2 jedilni žlici ovsenih kosmičev in cca. 0,5 dl vode več in zmiksate v smuti skupaj z ostalimi sestavinami.

smuti-banana-malina-8

Uživajte v krasnem okusu smutija banana-malina!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor