Čokoladni smuti z avokadom in malinami
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni smuti z avokadom in malinami je malica in sladkanje v enem.
Priprava je, tako kot pri vseh smutijih, sila enostavna, okus pa … predvsem čokoladen, njegova tekstura pa nekoliko gostejša in kremna (za to poskrbita predvsem banana in avokado). A kljub čokoladnemu okusu lahko rečem, da gre za pravo vitaminsko bombo med smutiji. Za to poskrbijo avokado, maline, banane in pravi grenki kakav.

Avokado, katerega se morda v samem smutiju ne občuti tako zelo, poskrbi za dobro mero vitaminov in mineralov, saj je bogat z vitamini A, B, C, E in K ter minerali kot so: železo, baker, magnezij, fosfor in kalij. Avokado je bogat tudi s prehranskimi vlakninami, beljakovinami in vsebuje veliko zdravih mononenasičenih maščob.
Tudi maline so polne dobrega in vsebujejo vitamine A, C, D in nekatere vitamine skupine B, pa tudi kalcij, železo in magnezij.
Nikar ne pozabimo na banane, ki so prav tako bogate z vitamini (A, C, D) in minerali (železo, kalcij, magnezij).
In pravi kakav? Pravi kakav je zelo zdrav in vsebuje veliko antioksidantov, vitaminov in tudi mineralov.

Sem naštela dovolj razlogov, da si ga pripravite? Potem pa začnimo! 🙂

Pripomočki za čokoladni smuti z avokadom in malinami:

  • nož
  • žlica
  • blender
  • merilnik tekočin (če posodica blenderja nima oznak za tekočine)

Sestavine za čokoladni smuti z avokadom in malinami

Za 1 osebo:

  • 1/2 avokada
  • pest malin (svežih ali zamrznjenih)
  • 1 banana
  • 1 žlica pravega grenkega kakava
  • 2 dl vode

Priprava čokoladnega smutija z avokadom in malinami

Avokado prerežemo na pol in ga polovico s pomočjo žlice izdolbemo iz lupine in ga damo v posodico blenderja. Drugo polovico avokada lahko uporabite za  zelo okusen avokadov namaz s česnom.
Banano olupimo in nalomimo na koščke, ki jih dodamo k avokadu. Dodamo še pest malin, ki so lahko zamrznjene ali sveže in žlico pravega grenkega kakava.

Ideja
Namesto malin se v tem smutiju odlično obnesejo tudi borovnice.

Prilijemo še vodo in zapremo posodico blenderja ter vse skupaj zmiksamo da dobimo smuti. Tisti, ki želite, lahko namesto vode uporabite mleko, navadni jogurt ali rastlinski napitek.

Smuti je nekoliko bolj gost, tako da ga lahko bodisi popijete ali pojeste z žlico. Tisti, ki bi si želeli nekoliko redkejšega, mu enostavno dodajo več vode, a meni osebno je najboljši takšen.

Opomba avtorice
Če bi želeli čokoladni smuti z avokadom in malinami pripraviti za zajtrk, mu dodajte še 2-3 žlice ovsenih kosmičev in 1-1,5 dl vode več, odvisno kako gost smuti si želite.

Uživajte v zdravi malici in sladkanju hkrati.

Ljubitelje smutijev vabim, da poskusijo tudi:

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.1]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor