Čokoladna avokadova krema
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna avokadova krema vas bo presenetila s svojim čokoladnim okusom in nežno teksturo. Čeprav je sladica, jo zagotovo lahko uvrstimo med zdravo sladkanje, saj v njej ni nobenega dodanega sladkorja in vsebuje same zdrave sestavine. In kar je najboljše, čokoladna avokadova krema se prileže tudi za popoldansko malico ali kar za zajtrk … Sladica za zajtrk in to brez slabe vesti? Ja, prosim! 🙂

Avokado je bogat z vitamini A, B, C, E in K ter minerali.: železo, baker, magnezij, fosfor in kalij. V vsebuje tudi veliko zdravih mononenasičenih maščob. Datlji so odličen vir železa in pozitivno vplivajo na prebavo, pa tudi holesterol, krvni tlak … Poleg železa vsebujejo tudi kalcij in magnezij in vitamine: A, C, B6 in B12, vitamin D. Pravi kakav, ki je tudi sestavni del čokoladne avokadove kreme, je zelo zdrav in vsebuje veliko antioksidantov, vitaminov in tudi mineralov.

Pa poglejmo, kako pripraviti čokoladno avokadovo kremo.

Pripomočki za čokoladno avokadovo kremo:

 • blender
 • žlica
 • nož
 • merilnik tekočin (če posodica blenderja nima merilnih oznak)

Sestavine za čokoladno avokadovo kremo

Za 1 porcijo:

 • 1/2 avokada
 • 5 razkoščičenih datljev
 • 1 žlica pravega grenkega kakava
 • 1 žlica vaniljevega ekstrakta (ni nujno)
 • 150-200 ml mleka (lahko tudi mleko rastlinskega izvora)

In za dekoracijo:

 • nekaj na grobo zdrobljenih orehov ali drugih oreščkov,
 • malo kokosove moke

Priprava čokoladne avokadove kreme

Najprej vzamemo avokado, ga prerežemo na pol in polovico avokada z žlico izdolbemo kar v posodico blenderja. Lupino zavržemo. Drugo polovico avokada lahko porabimo za pripravo čokoladnega smutija z malinami ali pa za odličen avokadov namaz s česnom.

K avokadu dodamo še datlje, pravi kakav in dolijemo mleko. Mleko lahko dolivate postopoma, da boste dobili želeno gostoto kreme. Torej, najprej dolijemo 1,5 dl mleka in vse sestavine v blenderju dobro zmiksamo, da dobimo enotno kremo. če bi se vam zdelo, da je preveč gosto, pa dolijte še malo mleka.

Čokoladno avokadovo kremo nadevamo v kozarček ali skodelico v kateri jo bomo postregli in jo postavimo v hladilnik za približno eno uro (lahko tudi dlje).

Sedaj pripravimo orehe (ali druge oreščke), katerih jedrca kar med prsti na grobo zdrobimo (lahko jih tudi nasekljate) in jih posujemo čez čokoladno avokadovo kremo. Čez posujemo tudi malo kokosove moke.

Tako, čokoladna avokadova krema je pripravljena, da z njo razvajamo svoje brbončice in uživamo v zdravem sladkanju.

Ljubitelje zdravih sladic vabim, da si pogledate tudi recepte za:

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor