Skutni vaflji z banano
Print Friendly, PDF & Email

Skutni vaflji z banano so odlični vaflji, ki jih lahko jemo kot sladico ali pa jih ponudimo poleg kakšne enolončnice ali goste juhe. So sladki, čeprav ne vsebujejo sladkorja, tako da res teknejo že sami, vseeno pa jih lahko po želji namažemo s čokoladnim namazom, marmelado, dodamo stepeno smetano, sadje …

Skutni vaflji z banano

Pripomočki za skutne vaflje z banano

  • pekač za vaflje

Sestavine za skutne vaflje z banano

Za 6 vafljev:

  • 2 jajci
  • 50 g masla
  • 2 zreli banani
  • 180 g nepasirane skute
  • 0,75 dl ovsenega napitka ali kravjega mleka
  • 50 g polnozrnate pirine moke
  • 50 g navadne bele pšenične moke
  • 1/3 žličke pecilnega praška
  • ščepec soli

Postopek za skutne vaflje z banano

Obe jajci ubijemo v skledo in ju stepemo z električnim mešalnikom, da masa naraste.

Skutni vaflji z banano

V kozici stopimo 50 g masla in ga vlijemo k jajcem. Vmes še vedno mešamo z mešalnikom pri srednji hitrosti.

Skutni vaflji z banano

Banani pretlačimo z vilicami in ju dodamo v maso za skutne vaflje.

Skutni vaflji z banano

V maso dodamo še 180 g skute (večje delce prej pretlačimo z vilicami), nato pa dodamo še suhe sestavine: 50 g polnozrnate pirine moke, 50 g navadne bele pšenične moke, 1/3 žličke pecilnega praška in ščepec soli. Vse skupaj premešamo z mešalnikom pri nizki hitrosti, lahko pa proti koncu tudi samo z žlico.

Skutni vaflji z banano

Na koncu vlijemo še 0,75 dl mleka ali ovsenega napitka in premešamo, da dobimo ravno prav gosto maso. Vklopimo pekač za vaflje in ko se segreje, vanj nadevamo za dve žlici mase. Pekač zapremo in posamezni vafelj pečemo par minut, nato preverimo, koliko je že pečen – čas peke je odvisen od pekača. Tako spečemo vse skutne vaflje, ki jih zlagamo na kupček, če želimo, da so mehki, če imamo raje hrustljave, pa jih položimo na rob krožnika, da se vsaj nekoliko ohladijo, potem pa jih čimprej ponudimo, saj so sveži najboljši.

Skutni vaflji z banano

Po želji jih ponudimo s čokoladnim namazom, marmelado, medom, sladoledom, stepeno sladko smetano, sadjem … ali pa pojemo kar same, saj so zelo okusni.

Skutni vaflji z banano

Priporočam, da spečete še ponvičnike iz skutnega testa in te vaflje:

Če iščete recepte za sladice brez sladkorja, pa vam ponujam nekaj idej:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor