Masleni brizgani piškoti
Piškoti spadajo v tisto vrsto sladic, ko jih lahko napečemo na zalogo in tako jih imamo kadar je potrebno, vedno
Preberi večPiškoti spadajo v tisto vrsto sladic, ko jih lahko napečemo na zalogo in tako jih imamo kadar je potrebno, vedno
Preberi večKvašeni flancati so pecivo, ki ga običajno pečemo v pustnem času. Vsekakor niso samo pustna sladica, prijajo v hladnejših mesecih.
Preberi večRezine intenzivnega okusa čokolade in ruma, kompakten pa vendar neverjetno puhast in sočen biskvit, ki ga nadgrajuje svilnat premaz marmelade,
Preberi večStrojni keksi so keksi naše in vaše mladosti. V bistvu jih že vrsto let pečemo prav vse generacije. So prijetno
Preberi večPride dan, ko se nam ne ljubi vklopiti pečice, želja po sladkem pa vseeno ostaja. V takšnem primeru je osvežilna
Preberi večLinški piškoti spadajo v sam vrh najboljših in najbolj priljubljenih piškotov. V bistvu v nas prebudijo spomine, kajti pečejo se
Preberi večVedno sem vesela, ko dobim domače sadje, še posebej jabolka in češnje. Ampak kaj, ko vsega ne morem sama pojesti,
Preberi večTrte so letos bogato obrodile, zato je grozdja dovolj. Če ste si ga nekaj prihranili za zobanje, lahko iz njega
Preberi večKrhko testo, ki ga bomo naredili iz mandljeve moke in nadev iz mletih mandljev z noto čokolade in svežino, ki
Preberi večČokoladno ajdovo pecivo z jabolki se mi zdi ravno pravo za jesen: zadiši po jabolkih in cimetu, na toplem se
Preberi večPehtranove rezine s skuto bodo všeč ljubiteljem skute, pehtrana in ne preveč sladkih sladic (tisti, ki pa imate radi bolj
Preberi večPresne rožičeve kocke so narejene samo iz 4 sestavin: dateljev, kokosove moke, riževega napitka in rožičeve moke. Zelo rada imam
Preberi večSlovenske kulinarike si ne znamo predstavljati brez orehovih jedrc, ki so že tradicija, sploh pri peki slovenske potice, raznih zvitkov,
Preberi večPita se prileže v toplih ali hladnih dneh, lahko uporabimo maline ali pa katero drugo sadje. Skuta čudovito dopolni okus sadja
Preberi večMorda ste že slišali za clafoutis, flaugnarde pa je zelo podobna sladica. Gre za francosko jed, ki se od clafoutisa
Preberi večKostanj je eden od simbolov pisane jeseni, ki ravno zaradi pečenega kostanje, še lepše diši. Ne samo, da ima kostanj
Preberi večPecivo s kokosom in ribezovo marmelado bo še posebej všeč vsem, ki imajo radi kokos. Za harmoničnost okusov poskrbi kiselkasta
Preberi več