Kakijev čokoladni puding s kokosovo smetano
Print Friendly, PDF & Email

Končno smo dočakali tudi kakije! Ta vitaminska bomba, ki ji pravijo tudi hrana bogov, naj se jeseni čim večkrat pojavi na jedilniku. Kakiji so uporabni za marmelado, pripravo kakijevega vina, krem ter peciva, lahko ga narežemo na rezine in posušimo. Jaz sem pripravila doma narejen čokoladni puding. Seveda brez glutena in sladkorja, tako kot se za današnje trende spodobi 🙂 Namesto čokolade v prahu sem uporabila rožič v prahu, saj je odličen nadomestek kakava. Rožič je v primerjavi s čokolado tudi trikrat bogatejši s kalcijem, ima tretjino manj kalorij in 17-krat manj maščob.

Kakijev čokoladni puding s kokosovo smetano

Pripomočki za kakijev čokoladni puding:

  • blender ali palični mešalnik
  • električni mešalnik
  • žlica

Sestavine za kakijev čokoladni puding:

  • 2 kakija
  • žlica rožiča v prahu
  • pol žličke vanilije
  • pol žličke cimeta
  • kokosova smetana

Postopek priprave kakijevega čokoladnega pudinga s kokosovo smetano:

Kaki olupimo, odstranimo peške, če jih slučajno ima. Kakijev čokoladni puding s kokosovo smetano Dodamo vanilijo in cimet, zblendamo. Kakijev čokoladni puding s kokosovo smetanoNato dodamo še žlico rožiča in ponovno zmešamo. Kakijev čokoladni puding s kokosovo smetano Nalijemo v kozarčke in postrežemo s stepeno kokosovo smetano. Kakijev čokoladni puding s kokosovo smetano

Kakijev čokoladni puding s kokosovo smetano

Njami! Okus je ravno takšen, kot okus pudinga s smetano, ki smo ga v osnovni šoli dobili za malico. Neverjetno! Kakijev čokoladni puding s kokosovo smetanoPrijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Metul

Sem grafična oblikovalka in samostojna podjetnica. Po duši športnica, tek na smučeh, potapljanje na vdih in gorništvo so del mojega življenja, prosti čas pa rada preživljam tudi v kuhinji, kjer kot prava ljubiteljica okusne in zdrave hrane najraje preizkušam nove recepte.

Dodaj odgovor