Kakijev čokoladni puding s kokosovo smetano
Končno smo dočakali tudi kakije! Ta vitaminska bomba, ki ji pravijo tudi hrana bogov, naj se jeseni čim večkrat pojavi na jedilniku. Kakiji so uporabni za marmelado, pripravo kakijevega vina, krem ter peciva, lahko ga narežemo na rezine in posušimo. Jaz sem pripravila doma narejen čokoladni puding. Seveda brez glutena in sladkorja, tako kot se za današnje trende spodobi 🙂 Namesto čokolade v prahu sem uporabila rožič v prahu, saj je odličen nadomestek kakava. Rožič je v primerjavi s čokolado tudi trikrat bogatejši s kalcijem, ima tretjino manj kalorij in 17-krat manj maščob.
Pripomočki za kakijev čokoladni puding:
- blender ali palični mešalnik
- električni mešalnik
- žlica
Sestavine za kakijev čokoladni puding:
- 2 kakija
- žlica rožiča v prahu
- pol žličke vanilije
- pol žličke cimeta
- kokosova smetana
Postopek priprave kakijevega čokoladnega pudinga s kokosovo smetano:
Kaki olupimo, odstranimo peške, če jih slučajno ima. Dodamo vanilijo in cimet, zblendamo. Nato dodamo še žlico rožiča in ponovno zmešamo. Nalijemo v kozarčke in postrežemo s stepeno kokosovo smetano.
Njami! Okus je ravno takšen, kot okus pudinga s smetano, ki smo ga v osnovni šoli dobili za malico. Neverjetno! Prijetno sladkanje!