Pecivo kokos – čokolada
Iz sestavin, ki jih imamo doma lahko hitro pripravimo okusno pecivo. Za ljubitelje kokosa in čokolade bo nedvomno prava poslastica pecivo kokos – čokolada. Resda ti sama priprava vzame malo več časa, ker je sestavljena iz treh plasti, pa vseeno, ko boste poizkusili prvi grižljaj, boste spoznali, da je vsaka minuta, ki ste jo vložili v peko vredna truda.
Pripomočki za pecivo kokos – čokolada
- 3 plastične posode
- kuhinjska tehtnica
- električni mešalnik
- žlica
- pekač
- kozarec
- lonec
- kuhalnica
Sestavine za pecivo kokos – čokolada
Biskvit:
- 4 jajca
- 20 dag moke
- 20 dag sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev prašek
- 1 dl olja
- 1 dl vode
- 1 dl ruma
- 2 žlici čokolade v prahu
Krema:
- 500 g kisle smetane
- 15 dag kokosove moke
- 5 žlic sladkorja
Glazura:
- 40 dag čokolade
- 200 ml sladke smetane
Postopek priprave peciva kokos – čokolada
Jajcem dodamo sladkor, vaniljev sladkor ter stepemo. Moki dodamo pecilni prašek, dobro premešamo. Jajčni zmesi dodamo vodo, rum, olje. Vse sestavine zmešamo z električnim mešalnikom, nato pa po žlicah dodajamo moko s pecilnim praškom in mešamo.
Pripravljeno zmes vlijemo v pekač, ki ga damo v predhodno segreto pečico. Pečemo 20-30 minut na 180 stopinjah Celzija.
Pečen biskvit prelijemo z 4 dl hladnega mleka.
Pripravimo kremo iz kisle smetane, kokosove moke in sladkorja. Vse sestavine dobro zmešamo ter kremo namažemo po pečenem biskvitu.
Naredimo še glazuro. Na zmernem ognju segrejemo sladko smetano ter ji dodamo na koške nalomljeno čokolado. Mešamo s kuhalnico, dokler ne nastane gosta zmes. Pripravljeno glazuro polijemo po kremi.
Pripravljeno pecivo kokos – čokolada damo pred serviranjem za dve uri v hladilnik.
Prijetno sladkanje!