Čokoladni muffini s kremnim sirom – brez peke
Čokoladni muffini s kremnim sirom so enostavni za pripravo. Združujejo pa tako sladek okus čokolade, slan okus kremnega sira kot tudi malenkost kisel in osvežilni okus limone. Čokoladni muffini s kremnim sirom so pravi za vse, ki si želite poskusiti nekaj novega.
Čokoladni muffini s kremnim sirom – brez peke – pripomočki:
- posoda
- pekač za mini muffine
- papirčki za mini muffine
- čajna žlička
- posodi, kjer bomo stopili čokolado
Čokoladni muffini s kremnim sirom – brez peke – sestavine:
- 200 g jedilne čokolade
- 50 g masla ali kokosove maščobe
- 120 g kremnega sira (npr. Philadelphija …)
- 2 žlici sladkorja
- nastrgana lupinica ene limone
- 2 žlici limoninega soka
- 2 žlici kokosove moke
Čokoladni muffini s kremnim sirom – brez peke – postopek:
V pekač za muffine položimo papirčke za muffine. Nad paro stopimo čokolado in maslo. V vsako vdolbino damo po eno čajno žličko čokoladne mešanice. Preostalo čokolado shranimo za kasneje. S pekačem potolčemo po pultu, da se čokolada enakomerno razporedi. Nato damo pekač za vsaj 20 minut na hladno, da se čokolada strdi.
Medtem pripravimo maso iz kremnega sira. V posodi z žlico zmešamo kremni sir, limonino lupinico, limonin sok, sladkor in kokos. Mešamo, dokler se kristali sladkorja ne raztopijo. Maso damo za vsaj 10 minut v hladilnik.
Nato vzamemo pekač s čokolado in v vsako vdolbino nadevamo po eno čajno žličko mase iz kremnega sira. Čez pa polijemo toliko čokolade, da ta maso iz kremnega sira prekrije.
Muffine damo še za nekaj minut v hladilnik. Ko se čokolada strdi vzamemo muffine iz pekača in odstranimo papirčke. Čokoladne muffine s kremnim sirom že lahko ponudimo!
Naj vam teknejo!