Jabolčni štrudelj
Želite narediti sladico odličnega okusa kot desert po kosilu? Potem vam svetujem da sledite receptu za jabolčni štrudelj. Naredimo ga hitro in preprosto, iz le nekaj sestavin dobimo okoli 20 kosov sladice čudovitega okusa.
Jabolčni štrudelj – pripomočki:
- večji kvadratni pekač
- peki papir
- globlja posoda za mešanje sestavin
- ribežen
- valj za testo
- velika jušna žlica
Jabolčni štrudelj – sestavine:
- 5 srednje velikih jabolk
- 1 zavitek listnatega testa
- 5 žlic sladkorja
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja
- 2 veliki žlici ruma
- 2 velika žlica cimeta
- sladkor v prahu
- 20 g masla
Jabolčni štrudelj – postopek:
V globlji posodi naribamo olupljena in očiščena jabolka in takoj dodamo sladkor, vanilijev sladkor, rum in cimet ter sestavine dobro premešamo.
Posodo pokrijemo in pustimo stati vsaj 20 minut. Med tem časom položimo peki papir na pekač in razvaljamo listnato testo.
Razvaljano listnato testo prerežemo na polovico. Iz zavitka listnatega testa moramo dobiti 4 približno enake dele.
Vsak del premažemo z naribanimi jabolkami, zavijemo spodnje robove in previdno zarolamo.Tako narejene dele položimo na peki papir in jim dodamo narezane koščke masla.
V segreti pečici na 180 stopinjah Celzija in pečemo okoli 35 minut.
Po poteku tega časa štrudelj vzamemo iz pečice in ga pokrijemo z nekoliko navlaženo kuhinjsko krpo. Pustimo, da se ohladi.
Jabolčni štrudelj je pripravljen. Narežemo ga na kose, zložimo na krožnik in potrosimo s sladkorjem v prahu.