Sezamovi piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Sezam na kruhovi skorjici, sezam dodan k drobtinam za paniranje, sezam na pogačah … Obožujem okus in vonj sezama, zato so to zame daleč eni najboljših piškotov. Tako zelo hrustljavi in polnega okusa sezamovih semen.

sezamovi-piskoti-6

Sezamovi piškoti – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • tehtnica
  • žlica
  • pekač
  • peki papir

Sezamovi piškoti – sestavine:

  • 70 g moke
  • 50 g masla
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 vanilin sladkor
  • pol zravnane čajne žličke pecilnega praška (s pecilnim praškom ne pretiravati)
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • ščep soli
  • 160 g sezamovih semen
  • ostra moka za mokanje rok

Sezamovi piškoti – postopek pečenja:

Moko presejemo v posodo za mešanje in dodamo vse sestavine, razen sezamovih semen. Sestavine zgnetemo v mehko testo.

sezamovi-piskoti-1

Na koncu dodamo sezamova semena in jih ugnetemo v testo.

sezamovi-piskoti-2

sezamovi-piskoti-3

Testo zajemamo z žlico in s pomokanimi rokami oblikujemo piškot in ga sploščimo. Testo je zelo mehko, zato brez mokanja rok ne bo šlo. Uporabimo ostro moko. Piškote polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

sezamovi-piskoti-4

Piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, 10 minut. Ko so pečeni, jih takoj previdno preložimo na rešeto za ohlajanje. Po peki, so piškoti še zelo mehki, zato jih previdno odstranjujemo iz pekača. Ko se ohladijo, postanejo prijetno hrustljavi.

sezamovi-piskoti-7

Prijetno sladkanje!

 

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor