Orehov biskvit z vaniljevo kremo
Prepričanje, da za dobro pecivo potrebujemo veliko jajc, je zmotno. Za pripravo tega peciva potrebujete le eno jajce in dobili boste zelo okusno sladico. Prav tako ne potrebujemo kuhinjske tehtnice, ker vse sestavine odmerimo z lončkom.
Orehov biskvit z vaniljevo kremo – pripomočki:
- 2 večji plastični posodici
- električni mešalnik
- pekač
- jedilna žlica
- metlica za stepanje
- peka papir
- 1 manjša plastična posodica
- jedilna žlica
Orehov biskvit z vaniljevo kremo – sestavine:
Za pekač velikosti 36 x 25 cm:
Biskvit:
- 1 skodelica sladkorja (2 dl)
- 1 jajce
- 1 skodelica mletih orehov
- 1 skodelica mleka
- 1/2 skodelice olja
- 1 skodelica moke
- 1 pecilni prašek
Krema:
- 1 vaniljev puding
- 20 dag margarine
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 3 dl mleka
Orehov biskvit z vaniljevo kremo – postopek:
Penasto zmešamo jajce s sladkorjem in počasi dolivamo olje.
Postopno dodamo še orehe, mleko ter moko, pomešano s pecilnim praškom.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač obložimo s peki papirjem ter vanj vlijemo pripravljeno zmes. Damo peči v predhodno segreto pečico. Pečemo 20-30 minut na 180 stopinjah Celzija.
Pečen biskvit ohladimo. Pripravimo kremo. Po navodilu proizvajalca skuhamo puding, a iz 3 dl mleka.
Ohlajenemu pudingu dodamo sladkor v prahu ter margarino. Dobimo gosto kremo, ki jo namažemo po biskvitu.
Po kremi posujemo še čokolado v prahu ter damo pecivo za dve uri v hladilnik.
Prijetno sladkanje!