Med pito in torto
Print Friendly, PDF & Email

Med pito in torto je pecivo, ki ga dobimo kadar na krhko testo zlijemo biskvit in vse skupaj spečemo. Zelo zanimiva in preprosta ideja, kako se znebiti odvečnega oz. ostalega krhkega testa. Poskusite in povedali mi boste, če vam je všeč 😉

Med pito in torto

Pripomočki za pripravo peciva

  • multipraktik
  • skleda
  • kuhalnica
  • lupilec in nož
  • pekač 26 cm premera in peki papir
  • peč

Sestavine za pripravo peciva

Za krhko testo, v primeru, če ga še nimate v hladilniku:

  • 140 g moke
  • 50 g sladkorja
  • 60 g masla
  • Med pito in tortoščepec soli
  • 1 jajce

Za biskvit:

  • 2 jajci
  • 75 g sladkorja
  • 110 g moke
  • 100 g masla
  • 30 g kakava v prahu
  • 40 g sesekljanih mandljev
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 3 hruške

Postopek za pripravo peciva Med pito in torto

Za pripravo krhkega testa damo v multipraktik moko, sladkor, ščepec soli in maslo, malo po miksamo. Nato dodamo jajce in mešamo dokler se ne testo poveže v kroglo. Testo pustimo 30 minut počivati v hladilniku. In med tem pripravimo zmes za biskvit.

Za pripravo biskvita, v skledo damo sladkor in stopljeno maslo ter malo premešamo.Maslo lahko stopimo kar v mikrovalovki.

Med pito in torto

Dodamo jajca in pomešamo.

Med pito in torto

Nato sledijo kakav in sesekljani mandlji.

Med pito in torto

Nazadnje dodamo pecilni prašek, ki smo ga primešali moki ter spet pomešamo.

Med pito in torto

Če se nam zdi zmes preveč čvrsta lahko dodamo 2-3 žlici mleka, da se malo zmehča.

Med pito in torto

Iz hladilnika vzamemo krhko testo, ga razvaljamo in damo v navaden pekač z visokimi stranicami. Noter stresemo zmes za biskvit. Enakomerno razporedimo.

Med pito in torto

Okrasimo s hruškami, ki smo jih olupili in zrezali na tanke rezine.

Med pito in torto

Med pito in torto

Pečemo v ogreti pečici na 180⁰C dobrih 30 minut.

Med pito in torto

Sladico potresemo z malo sladkorja v prahu in njam …

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor