Med pito in torto
Med pito in torto je pecivo, ki ga dobimo kadar na krhko testo zlijemo biskvit in vse skupaj spečemo. Zelo zanimiva in preprosta ideja, kako se znebiti odvečnega oz. ostalega krhkega testa. Poskusite in povedali mi boste, če vam je všeč 😉
Pripomočki za pripravo peciva
- multipraktik
- skleda
- kuhalnica
- lupilec in nož
- pekač 26 cm premera in peki papir
- peč
Sestavine za pripravo peciva
Za krhko testo, v primeru, če ga še nimate v hladilniku:
Za biskvit:
- 2 jajci
- 75 g sladkorja
- 110 g moke
- 100 g masla
- 30 g kakava v prahu
- 40 g sesekljanih mandljev
- 1 vrečka pecilnega praška
- 3 hruške
Postopek za pripravo peciva Med pito in torto
Za pripravo krhkega testa damo v multipraktik moko, sladkor, ščepec soli in maslo, malo po miksamo. Nato dodamo jajce in mešamo dokler se ne testo poveže v kroglo. Testo pustimo 30 minut počivati v hladilniku. In med tem pripravimo zmes za biskvit.
Za pripravo biskvita, v skledo damo sladkor in stopljeno maslo ter malo premešamo.Maslo lahko stopimo kar v mikrovalovki.
Dodamo jajca in pomešamo.
Nato sledijo kakav in sesekljani mandlji.
Nazadnje dodamo pecilni prašek, ki smo ga primešali moki ter spet pomešamo.
Če se nam zdi zmes preveč čvrsta lahko dodamo 2-3 žlici mleka, da se malo zmehča.
Iz hladilnika vzamemo krhko testo, ga razvaljamo in damo v navaden pekač z visokimi stranicami. Noter stresemo zmes za biskvit. Enakomerno razporedimo.
Okrasimo s hruškami, ki smo jih olupili in zrezali na tanke rezine.
Pečemo v ogreti pečici na 180⁰C dobrih 30 minut.
Sladico potresemo z malo sladkorja v prahu in njam …