Najboljši čokoladni mafini doslej
Print Friendly, PDF & Email

Naj kar takoj priznam, da so me ti čokoladni mafini povsem razorožili. Zakaj? Jaz sploh ne maram čokoladnih sladic, pa obožujem te mafine! Resnično, mislim, da sladica pri naši hiši še nikoli ni tako hitro ”izginila” kot so pošli ti čokoladni mafini. So enostavni za pripravo, ravno prav čokoladni, rahli, mehki, vmes pa sočne borovnice, ki poskrbijo za piko na i. Namesto borovnic bi lahko dodali tudi maline, na koščke narejene jagode, ananas, … ali pa ne dodajte ničesar in naredite klasične, a noro okusne čokoladne mafine brez dodatkov.

najboljši čokoladni mafini doslej

Pripomočki za čokoladne mafine

  • pekač za mafine s papirnatimi modelčki za mafine

Sestavine za čokoladne mafine

Za 12 mafinov:

  • 4 jajca (M ali L)
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 dl olja
  • 7 žlic gladke bele moke
  • pol zavojčka pecilnega praška
  • 3 žlice grenkega kakava v prahu
  • 150 g(ameriških) borovnic

Priprava najboljših čokoladnih mafinov

V manjšo posodico si odmerimo 7 žlic gladke moke, 3 žlice grenkega kakava in pol zavojčka pecilnega praška. V merilnik tekočin si odmerimo tudi 1 dl olja ter pripravimo borovnice. Vklopimo tudi pečico in jo nastavimo na 170 °C (ventilacija).
Jajca, sladkor in vaniljev sladkor damo v skledo in pri najvišji hitrosti miksamo nekaj minut (cca. 5 minut), da zmes naraste in postane puhasta, lahka.

najboljši čokoladni mafini doslej

Med mešanjem počasi prilijemo olje in pazimo, da zmes ”ne pade dol”. Zato je pomembno da olje dolivamo počasi in med mešanjem.

Sedaj med stalnim mešanjem dodajamo moko s kakavom in pecilnim praškom. Masa bo pri tem nekoliko upadla, a je še vedno gladka, zračna. Ne pretiravamo z miksanjem, samo toliko, da se suhe sestavine vmešajo. Ročno vmešamo še borovnice.

najboljši čokoladni mafini doslej

Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki in jih napolnimo skoraj do vrha.

najboljši čokoladni mafini

Najboljše čokoladne mafine z borovnicami pečemo v vnaprej ogreti pečici, 170 °C (ventilacija), 20 minut oziroma minuto ali dve več, odvisno od moči vaše pečice.

najboljši čokoladni mafini

Počakamo, da se mafini nekoliko ohladijo in jih iz pekača preložimo na servirni pladenj in … uživamo v okusu, mi nismo dočakali, da bi se povsem ohladili, ampak jih je, kot bi mignil zmanjkalo, tako da nobeden ni učakal novega dne.

najboljši čokoladni mafini

Naj teknejo tudi vam!

najboljši čokoladni mafini

Če imate radi mafine, potem enostavno morate poskusiti tudi:

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor