Krhki testomat piškoti z orehi
Print Friendly, PDF & Email

Krhki testomat piškoti z orehi so krhki, okusni in, kot se za piškote spodobi, sladki. Primerni za vse priložnosti, lahko jih ponudimo ob čaju ali kavi. S pomočjo testomata je priprava in peka keksov hitrejša, s posipom ali koščki oreha, ki ga dodamo, pa so keksi še lepši in bogatejši.

Slastni keksi z orehovim posipom

Testomat piškoti z orehi – pripomočki

  • testomat
  • sekljalnik ali kavni mlinček
  • multipraktik
  • pekač iz pečice

Testomat piškoti z orehi – sestavine

Za 800 g keksov:

  • 500 g bele moke tip 500
  • 100 g sladkorja
  • 250 g masla
  • 200 g kisle smetane
  • 2 rumenjaka

Za premaz:

  • 50 g orehov
  • 2 beljaka

Testomat piškoti z orehi – postopek

Pripravimo si vse sestavine, ki jih bomo potrebovali za peko, orehe na grobo zdrobimo, maslo stopimo.

Slastni keksi z orehovim posipom

V posodo multipraktika damo: moko, rumenjaka, stopljeno maslo, sladkor in kislo smetano. Vse sestavine dobro premešamo da dobimo gladko, ne preveč suho testo. Testo, lahko zamesimo tudi ročno.

Slastni keksi z orehovim posipomTesto zavijemo v streč folijo in ga damo za eno uro počivati v hladilnik, nato pa z pomočjo testomata oblikujemo piškote po svoji želji in jih polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pri tem upoštevamo navodila proizvajalca testomata.

Slastni keksi z orehovim posipomOblikovane piškote s pomočjo silikonskega čopiča premažemo z beljakom in potresemo z zdrobljenimi orehi ali pa obložimo s nezdrobljenimi jedrci oreha, kar vam je ljubše. Medtem, ko to delamo, segrejemo navadno pečico na 180 °C in piškote pečemo 10 do 12 minut.

Slastni keksi z orehovim posipomKo so piškoti pečeni, vzamemo pekač iz pečice ter počakamo par minut, da se malo ohladijo, nato pa jih ročno preložimo v posodo.

Slastni keksi z orehovim posipom

Peka piškotov je osebno zadovoljstvo, saj ponuja poseben užitek in z različnimi dodatki tradicionalnim receptom, odkrijemo zmerom nekaj novega. Lučka Glaser

Zraven domačih piškotov pa lahko ponudimo tudi domači sok:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor