Hitra jabolčna pita
Print Friendly, PDF & Email

Hitra jabolčna pita je sočno pecivo z okusom po pečenih jabolkih s cimetom, obogateno z lešniki in z rahlim biskvitnim testom. Pita je pripravljena hitro, postopek je drugačen od klasičnih pit. Poglejte recept in polepšajte dan svojim najdražjim. Jabolčna peciva so največkrat na moji mizi zaradi prijetnega okusa jabolka, tudi kupimo jih lahko v vsaki živilski trgovini ali na tržnici.

Hitra jabolčna pita

Pripomočki za pripravo hitre jabolčne pite:

  • pečica
  • pekač okrogel, premer 20 cm

Sestavine za pripravo hitre jabolčne pite:

Za 8 kosov hitre jabolčne pite:

  • 300 g jabolk svežih ali zamrznjenih
  • 100 g jeder lešnikov
  • 1/2 žličke cimeta
  • nastrgana lupinica 1/2 limone
  • 2 jajci
  • 80 g sladkorja
  • 100 ml mleka
  • 50 ml olja
  • 200 g pšenične moke tip 500
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 vrečka vaniljinega sladkorja
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Postopek priprave hitre jabolčne pite:

Če uporabimo zamrznjena jabolka, jih moramo prej odtajati. Zaradi hitrega poteka priprave hitre jabolčne pite najprej pripravimo lešnike in jabolka. Lešnike na drobno sesekljamo, sveža jabolka operemo, obrišemo ali osušimo – če so domača, jih ni potrebno lupiti – nato jih naribamo.

Hitra jabolčna pita

Dodamo jim sesekljane lešnike, cimet, vanilin sladkor in limonino lupinico.

Hitra jabolčna pita

V skledi ročno ali strojno stepemo jajca in sladkor. Ko postane masa penasta, ji dodamo mleko, olje, moko ter pecilni prašek. Vse sestavine rahlo umešamo v testo, da bo brez grudic.

Hitra jabolčna pita

Pekač obložimo s peki papirjem in vanj naložimo jabolčni nadev, čez njega pa prelijemo biskvitno testo.

Hitra jabolčna pita

Ko so jabolka prelita, z žlico prebadamo preko testa, da testo steče med nadev. Tako pripravljen pekač damo v ogreto pečico na 180 °C za 40 minut in hitra jabolčna pita je pečena. Obrnemo jo na podstavek, odstranimo pekač in peki papir ter ohladimo.

Hitra jabolčna pita

Hitro jabolčno pito postrežemo na krožniku tako, da je testo spodaj, nadev pa zgoraj. Ohlajeno potrosimo z mletim sladkorjem in narežemo na kose. Za dekoracijo in svežino hitre jabolčne pite uporabimo na sveže narezane krhlje jabolk in cele lešnike.

Hitra jabolčna pita

Peciva iz jabolk imajo prijeten okus, zato jih jaz velikokrat uporabim v kulinariki. Lučka Glaser

Pripravila sem vam razne slaščice iz jabolka po različnih postopkih:

  1. Jabolčna potica.
  2. Jabolčna čežana s sladko smetano.
  3. Jabolčna čežana s čokoladnim pudingom.
  4. Pečena jabolka po kmečko.
  5. Sladki jabolčni prigrizek – jabolka v srajčki.
  6. Jabolčna omleta.
  7. Pecivo lene gospodinje z jabolki.
  8. Jabolčna pita na hitro.
  9. Enostavna sladica iz jabolk in piškotov.
  10. Okusen in slasten zavitek brez sladkorja.
  11. Jabolčni zavitek.
  12. Jabolčni ocvirkov zvitek.
  13. Borovničev zavitek s pasteriziranimi jabolki.
Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor