Tradicionalni segedin ali golaž s kislim zeljem
Print Friendly, PDF & Email

Segedin je golaž s svinjskim mesom in kislim zeljem. Lahko se ga skuha tudi za dva dni in drugi dan je še okusnejši.  Segedin je rahlo kislega okusa, s koščki svinjskega mesa in tista juhica v segedinu je božanska. Priporočam ogled recepta.

Tradicionalni segedin ali golaž s kislim zeljem

Pripomočki za pripravo segedina:

  • deska za rezanje
  • nož
  • 2 lonca s pokrovko
  • žlico
  • zajemalko

Sestavine za segedin:

(za 4 osebe)

  • 2 žlici masti
  • 2 čebuli
  • 2 dag slanine
  • 2 stroka česna
  • 1/2 kg svežih svinjskih reber, trebuševine ali vratu.
  • malo kumine
  • žlička sladke paprike
  • sol
  • voda ali juha po potrebi
  • 40 dag kislega zelja
  • žlica paradižnikove mezge
  • 2 žlici moke
  • 3 lovorove liste

Postopek priprave segedina:

V posodo damo kislo zelje, ga zalijemo z vodo in pokritega dušimo, da se zmehča.

Tradicionalni segedin ali golaž s kislim zeljem

V drugi posodi na maščobi prepražimo sesekljano čebulo, dodamo strt česen in na koščke narezano meso, kumino in sol.

Tradicionalni segedin ali golaž s kislim zeljem

Vse dobro premešamo in dušimo do mehkega, potem dodamo še moko, papriko, lovorjev list in paradižnikovo mezgo. Po potrebi prilivamo tekočino.

Tradicionalni segedin ali golaž s kislim zeljem

Mehkemu mesu dodamo dušeno kislo zelje. Vodo od kislega zelja lahko tudi uporabimo za zalivanje segedina, če želimo bolj kisel okus.

Kuhamo še 5 do 10 minut potem postrežemo.

Tradicionalni segedin ali golaž s kislim zeljem

Sama zraven segedina ponudim črni kruh in zeliščni čaj.

Tradicionalni segedin ali golaž s kislim zeljem

Dober tek vam želi Lučka

Ocena:
Skupaj: 33 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Ena misel o “Tradicionalni segedin ali golaž s kislim zeljem

Dodaj odgovor